2018. január 24.

Pozíciója erősödésében bízik az Opel

Az Opel az idén 13 200 autó értékesítését tervezi a magyarországi újautópiacon, amellyel nemcsak a piac növekedésével tartaná a lépést a márka, de még erősödhet is a pozíciója - mondta Koncz Gábor ügyvezető igazgató.

A magyarországi Opel márkakereskedések tavaly 11 486 új autót adtak el, amely 9 százalékkal haladta meg az előző évit, és 8,4 százalékos részesedést biztosított az összpiacon.

Koncz Gábor jelentős növekedési lehetőséget lát a magánügyfeles vásárlásokban, miután ez a szegmens 2017-ben láthatólag beindult. A teljes piacon 23,2 százalékos volt tavaly a bővülés, eközben az Opelnél 31,5 százalékos, amellyel a magyarországi újautó-eladásokban már 36 százalékot, míg a német márkánál 44 százalékot ért el a magánszemély vásárlók aránya - mondta el az MTI-nek.

Az ügyvezető kitért arra, hogy az Opel Magyarország továbbra sem támogatja a reexportot, azt a gyakorlatot, amikor az új járművet belföldön forgalomba helyezik, majd három hónapon belül ki is vonják és külföldre szállítják. A teljes piacon tavaly eladott, 136 206 darab kocsi 12,3 százaléka, 16 751 darab kikerült az országból - mutatott rá.

Elmondása szerint az Opel eladásaiban marginális a reexport. Ez ugyanis torzítja a statisztikát - hívta fel a figyelmet, jelezve: a reexporttól megtisztított statisztika alapján az Opel jobb, 9,4 százalékos piaci résszel számolhatna a teljes piacon. A személyautók között pedig ennél is nagyobbal, a második helyen végezve a márkák erősorrendjében - fűzte hozzá.

Koncz Gábor emlékeztetett arra, hogy 2017-ben a gyártó gyakorlatilag a teljes modellpalettát felfrissítette, amely az idei évtől egészében elérhető. A modellkínálat az év során még kiegészül az immár PSA alapokra épülő Combo személy- és haszonjármű-változatával, és ezzel az Opel képes lehet megfelelni azoknak az elvárásoknak, amelyeket új anyavállalata, a PSA-csoport fogalmazott meg a jó teljesítménnyel és a nyereségességgel kapcsolatban.

Címkék: gazdaság autó opel

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

5 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.