2017. január 16.

Pozitív listán a dm

Fogyasztóvédelmi elismerést kapott a drogéria két kecskeméti üzlete.

A dm két üzlete került fel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által bevezetett „Pozitív listára”, mert a hatóság által ellenőrzött valamennyi jogszabályi rendelkezésnek megfeleltek. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya tavaly év végén végezte az ellenőrzést az „Árfeltüntetés és árfelszámítás átfogó ellenőrzése” témában.

A dm a szolgáltatások fejlesztésére kiemelt figyelmet fordít, a dm tavaly vezette be új applikációját, amelynek segítségével a törzsvásárlók egyetlen érintéssel gyűjthetik pontjaikat, s válthatnak be kuponokat. Az üzletekben free wifit használhatnak a vásárlók, lehetőség van NFC fizetésre is. A dm-nél vásárolt termékeket, ajándékokat térítésmentesen becsomagolják az üzletben. A bevásárlókocsikat a dm nagyítóval szerelte fel valamennyi üzletében, sok boltban gyerekszigetet alakítottak ki a legkisebbeknek. Az üzletekben szájápolási center is megtalálható, ahol a vásárlók kipróbálhatják a megvásárolni kívánt elektronikus fogkeféket.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a dm ellenőrzött üzletei felkerültek a fogyasztóvédelem pozitív példákat felvonultató listájára. A vásárlókkal a dm szoros kapcsolatot ápol, többféle csatornán kommunikálunk velük, az ő visszajelzéseik is nagyon fontosak számunkra, hiszen ezek alapján folyamatosan fejleszthetjük üzleti folyamatainkat” – nyilatkozta az elismerés kapcsán Kanyó Roland, a dm marketing és PR menedzsere.

Az első GDPR bírság háttere

5 órája

Tavaly nyáron indította a NAIH azt a vizsgálatot, amelynek következtében megszületett az első GDPR bírság Magyarországon.