2016. július 12.

Pro bono munkával segít a Prime Time Communications

A kommunikációs ügynökség a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületét támogatja.

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) azzal a céllal alakult 2009-ben, hogy piaci, oktatási és jogalkotási feltételek formálásával elősegítse a környezettudatos gondolkodást és a környezetileg felelős és megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedését hazánkban. Az egyesület az ingatlanszektor és az építőipar szereplőit fogja össze, építőanyag-gyártóvállalatok, ingatlanfejlesztők, építészek, ingatlan-üzemeltetők, mérnökök, valamint az építésgazdaság területén működő cégek és társult tagként nonprofit szervezetek találhatók tagjai között. A HuGBC a több mint 100 országot összefogó, nemzetközi World Green Building Council elismert magyar fejlődő tagszervezete, így nemzetközi tapasztalatokra is támaszkodik, élvonalbeli stratégiai elveket, módszertant és gyakorlatokat hoz Magyarországra. Jelenleg a teljes jogú tagságra pályázik.

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete a zöldépítés témakörében szakmai ismeretterjesztő és társadalmi szintű kommunikációt is folytat. Tevékenységei között szerepel az energiahatékony és fenntartható építést és felújítást előmozdító gazdasági szabályozás és támogatási rendszer szakmai kidolgozása és a környezettudatosság kellő súlyú érvényesítése. Az egyesület emellett szoros kapcsolatban áll felsőoktatási intézményekkel az új technológiák megismertetésének érdekében. A HuGBC 2013 óta szervezi a Zöld Építés Hetéhez kapcsolódó népszerű Green Walk programot, amikor az érdeklődők a hazai fenntartható építés példaértékű épületeit látogathatják meg. 2016-ban a Civil Díj döntősei közé jutott az egyesület ezzel a programmal.

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy szakmai tudásunkat egy ilyen, gazdasági és társadalmi téren egyaránt fontos küldetéshez adhatjuk. Bízunk benne, hogy szoros együttműködésben ügyfelünkkel, stratégiai szemléletünkkel, és a fejlesztendő területekhez kiválasztott megfelelő kommunikációs vagy networking eszközökkel hozzájárulunk a HuGBC céljainak eléréséhez” – fogalmazta meg gondolatait Tordai Ágnes, a Prime Time Communications ügyvezetője az együttműködés kapcsán.

„Nagyon örültünk, hogy a pro bono együttműködésre pályázó harminc civil szervezet közül mi is benne voltunk abban a tízben, amelynek a tevékenysége megtetszett valamelyik ügynökségnek, és a Prime Time Communications kifejezetten minket választott”– nyilatkozta Baross Pál, a HuGBC elnöke.

A teljes körű szolgáltatást nyújtó integrált kommunikációs ügynökség külső- és belső kommunikációval erősíti a HuGBC szakmai tevékenységét. Az egyesület és az ügynökség 80 órás pro bono munkára szerződött, azonban az ígéretesnek induló projekt hosszú távú folytatásában mindkét fél bízik.