2013. február 18.

Profilt vált a Rebel Rouse

A csökkenő profitabilitás miatt leépítik a kreatívügynökségi tevékenységet.

A csökkenő profitabilitás miatt leépítik a kreatívügynökségi tevékenységet.

"A Rebel Rouse a kreatívmunka folyamatosan csökkenő profitabilitása és a piaci igények változása miatt leépíti a kreatívügynökségi tevékenységét" - áll Bujtás Attilának, az ügynökség ügyvezető-kreatívigazgatójának a közleményében. Eszerint a Rebel Rouse kreatívmegbízásokat 2013. március 31-ig vállal, ezt követően ilyen típusú feladatokat csak kivételes esetekben látnak el.

A tervek szerint az ügynökség profilt vált, és a jövőben az értékesítést támogató kommunikációs technológiák fejlesztésével fognak foglalkozni. Az ügyvezető igazgató a Kreatív Online-nak elmondta: a változások 13 munkatárs elbocsátásával járnak.

A Rebel Rouse-t 2010 januárjában alapították, majd a Maximize médiaügynökség 2010 márciusában szerzett benne többségi tulajdont (utóbbi médiaügynökségben viszont a MindShare médiaügynökség rendelkezik többségi tulajdonnal). Akkor Kerti Attila, a Maximize ügyvezető igazgatója azt várta a lépéstől, hogy így a két médiaügynökség ügyfelei a "hagyományoson" túl online kreatív és kommunikációs szolgáltatásokat is kaphatnak.

Az ügynökség egyébként számos díjat nyert az elmúlt időszakban. 2011-ben a Rebel Rouse által a Porsche Hungária Volkswagen márkája számára készített kampány hozta el a Platina Effie-t. Tavaly pedig az ügynökség egyike volt a legtöbb Effie-t nyert cégeknek, az ACG, a MindShare, az MEC és a PHD társaságában.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.