2013. február 18.

Profilt vált a Rebel Rouse

A csökkenő profitabilitás miatt leépítik a kreatívügynökségi tevékenységet.

A csökkenő profitabilitás miatt leépítik a kreatívügynökségi tevékenységet.

"A Rebel Rouse a kreatívmunka folyamatosan csökkenő profitabilitása és a piaci igények változása miatt leépíti a kreatívügynökségi tevékenységét" - áll Bujtás Attilának, az ügynökség ügyvezető-kreatívigazgatójának a közleményében. Eszerint a Rebel Rouse kreatívmegbízásokat 2013. március 31-ig vállal, ezt követően ilyen típusú feladatokat csak kivételes esetekben látnak el.

A tervek szerint az ügynökség profilt vált, és a jövőben az értékesítést támogató kommunikációs technológiák fejlesztésével fognak foglalkozni. Az ügyvezető igazgató a Kreatív Online-nak elmondta: a változások 13 munkatárs elbocsátásával járnak.

A Rebel Rouse-t 2010 januárjában alapították, majd a Maximize médiaügynökség 2010 márciusában szerzett benne többségi tulajdont (utóbbi médiaügynökségben viszont a MindShare médiaügynökség rendelkezik többségi tulajdonnal). Akkor Kerti Attila, a Maximize ügyvezető igazgatója azt várta a lépéstől, hogy így a két médiaügynökség ügyfelei a "hagyományoson" túl online kreatív és kommunikációs szolgáltatásokat is kaphatnak.

Az ügynökség egyébként számos díjat nyert az elmúlt időszakban. 2011-ben a Rebel Rouse által a Porsche Hungária Volkswagen márkája számára készített kampány hozta el a Platina Effie-t. Tavaly pedig az ügynökség egyike volt a legtöbb Effie-t nyert cégeknek, az ACG, a MindShare, az MEC és a PHD társaságában.