2017. március 20.

Programot indított a Maxus Médiaügynökség

Célja, hogy munkatársai jobban megismerhessék a világ más tájain dolgozók munkakultúráját, szakmai gyakorlatát.

2016-ban 76 résztvevő indult neki a világnak, hogy egy másik nemzetközi irodában tegye próbára magát a Maxus Médiaügynökség globális Exchange programjának keretei között.

A program jelentős mértékben épít a kalandélményre, hiszen szakmai tartalma mellett arra ösztönzi a kollégákat, hogy legyenek bátrak, és fedezzék fel a nemzetközi hálózat nyújtotta lehetőségeket. A lehetőség nyitva áll minden olyan munkatárs előtt, aki legalább egy éve dolgozik a vállalatnál, azonban a kiválasztás során bizonyítaniuk kell, mennyire érzik magukénak a Maxus alapértékeit, és hogy készen állnak kipróbálni magukat a világ bármely országában. A gyakorlatszerzés helyszíne azonban egészen a kiválasztás utolsó pillanatáig titok a jelentkezők előtt.

A kiküldetés során a munkatársak aktívan részt vesznek testvérügynökségük életében: megismerhetik annak működését, részlegeit, saját piacuk ismereteivel pedig személyesen is hozzájárulnak a nemzetközi kampányok kidolgozásához. „Úgy gondolom, hogy ez a program kiváló lehetőség arra, hogy elmélyítsük a tudásunkat, hogy fejlődjünk, hiszen nyitottabbá válhatunk, jobban megérthetjük más piacaink működését, és így hatékonyabbá válhat nemzetközi kampányok tervezésével kapcsolatos gyakorlatunk” – mondja Kába Viktória, aki a program első magyar résztvevője volt, és Vietnámban tehette próbára a tudását.

A magyar iroda szenior médiatervezője az egyes divíziókkal, vezetőkkel történő beszélgetések útján megismerhette miben mások az ottani médiatervezési munkafolyamatok. „Nagyon érdekes volt látni az eltéréseket a magyar és a vietnámi médiapiac között. Bár ott is a TV az első számú médium, amellett hatalmas hangsúlyt fektetnek a közösségi média aktivitásokra – több mint 100 fő dolgozik ezen a részlegen. Ez egyébként nem meglepő, hiszen a vietnámiak naponta átlagosan több mint 3 órát töltenek el a közösségi média használatával, és sokkal több platformot követnek nyomon, mint mi magyarok.”

Akárcsak vietnámi testvére, úgy a magyarországi Maxus iroda is fogad külföldi kollégákat, tavaly nyáron egy Melbourne-i Maxus dolgozó érkezett Budapestre. Kába Viktória szerint a program meghonosítása nagyon fontos, hiszen a médiatervezés jelentősen függ az adott országban általános médiafogyasztási szokásokról, adottságoktól. Ezek ismeretében a tervezés egyszerűbbé válhat, a munkatársak könnyebben megérthetik egy adott ország médiatervezési lehetőségeit, és így még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatnak ügyfeleiknek.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

19 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.