2017. március 20.

Programot indított a Maxus Médiaügynökség

Célja, hogy munkatársai jobban megismerhessék a világ más tájain dolgozók munkakultúráját, szakmai gyakorlatát.

2016-ban 76 résztvevő indult neki a világnak, hogy egy másik nemzetközi irodában tegye próbára magát a Maxus Médiaügynökség globális Exchange programjának keretei között.

A program jelentős mértékben épít a kalandélményre, hiszen szakmai tartalma mellett arra ösztönzi a kollégákat, hogy legyenek bátrak, és fedezzék fel a nemzetközi hálózat nyújtotta lehetőségeket. A lehetőség nyitva áll minden olyan munkatárs előtt, aki legalább egy éve dolgozik a vállalatnál, azonban a kiválasztás során bizonyítaniuk kell, mennyire érzik magukénak a Maxus alapértékeit, és hogy készen állnak kipróbálni magukat a világ bármely országában. A gyakorlatszerzés helyszíne azonban egészen a kiválasztás utolsó pillanatáig titok a jelentkezők előtt.

A kiküldetés során a munkatársak aktívan részt vesznek testvérügynökségük életében: megismerhetik annak működését, részlegeit, saját piacuk ismereteivel pedig személyesen is hozzájárulnak a nemzetközi kampányok kidolgozásához. „Úgy gondolom, hogy ez a program kiváló lehetőség arra, hogy elmélyítsük a tudásunkat, hogy fejlődjünk, hiszen nyitottabbá válhatunk, jobban megérthetjük más piacaink működését, és így hatékonyabbá válhat nemzetközi kampányok tervezésével kapcsolatos gyakorlatunk” – mondja Kába Viktória, aki a program első magyar résztvevője volt, és Vietnámban tehette próbára a tudását.

A magyar iroda szenior médiatervezője az egyes divíziókkal, vezetőkkel történő beszélgetések útján megismerhette miben mások az ottani médiatervezési munkafolyamatok. „Nagyon érdekes volt látni az eltéréseket a magyar és a vietnámi médiapiac között. Bár ott is a TV az első számú médium, amellett hatalmas hangsúlyt fektetnek a közösségi média aktivitásokra – több mint 100 fő dolgozik ezen a részlegen. Ez egyébként nem meglepő, hiszen a vietnámiak naponta átlagosan több mint 3 órát töltenek el a közösségi média használatával, és sokkal több platformot követnek nyomon, mint mi magyarok.”

Akárcsak vietnámi testvére, úgy a magyarországi Maxus iroda is fogad külföldi kollégákat, tavaly nyáron egy Melbourne-i Maxus dolgozó érkezett Budapestre. Kába Viktória szerint a program meghonosítása nagyon fontos, hiszen a médiatervezés jelentősen függ az adott országban általános médiafogyasztási szokásokról, adottságoktól. Ezek ismeretében a tervezés egyszerűbbé válhat, a munkatársak könnyebben megérthetik egy adott ország médiatervezési lehetőségeit, és így még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatnak ügyfeleiknek.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.