2012. szeptember 24.

RTL-Digi kardozás az RTL II miatt

A Digi szerint van szerződés, az RTL szerint viszont még nincsen.

A Digi szerint van szerződés, az RTL szerint viszont még nincsen.

"Az RTL Kábltelevízió Kft. meglepődve olvasta a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. által közzétett közleményt, mely szerint érvényes szerződéssel rendelkezik az RTL II csatorna terjesztésre. Ez az állítás nem felel meg a valóságnak, társaságunknak, mint az RTL II kizárólagos képviselőjének jelenleg nincs érvényben lévő szerződése a DIGI Kft-vel az RTL II terjesztésére vonatkozóan" - olvasható abban a közleményben, amelyet a hétvégén az RTL adott ki.

Ebben cáfolták a Digi pár nappal korábbi közleményét, amely gyakorlatilag ugyanezzel a "meglepődött" formulával tudatta: ők bizony érvényes szerződéssel rendelkeznek az RTL II terjesztéséről, ezért lepte meg őket, hogy az RTL "nem megfelelő ajánlatról" beszélt, ezzel indokolva, hogy nincs szerződés.

A Digi arra reagált, hogy az RTL II-t bemutató sajtótájékoztatón Dirk Gerkens, az RTL vezére elmondta: a T-Home-mal például már van szerződés, míg a Digivel nincsen. Ugyanekkor Gerkens azt is elmondta: év végére kb. kétmillió elért háztartással számolnak, de ha kevesebb lesz, akkor sem dőlnek a kardjukba, mert nem elsősorban a mennyiségre, hanem a minőségre fókuszálnak. Az eseményen az is elhangzott, hogy áron alul senkinek nem adják a csatornáikat, viszont rugalmasak (a T-Home-nál például a deal részeként a Reflektor kiesett a kínálatból). Az RTL egyébként szeptember végére ígérte a pontos listát arról, hogy mely terjesztőknél lesz ott az RTL II.

Miközben a felek egyelpre másképp tudják ugyanazt a történetet, mindkét közleményben szerepelnek konstruktív félmondatok. Az RTL szerint "szeretnénk, ha az RTL II csatorna minden nézőhöz eljutna, ezért természetesen bármikor megszülethet a megállapodás a Felek között az RTL II terjesztésének tárgyában, míg a Digi "a helyzet tisztázása" miatt felvette a kapcsolatot a mépdiacéggel. Az RTL ugyanakkor hozzáteszi: "A DIGI Kft. előfizetői tehát még nem nyugodhatnak meg, mert egyelőre bizonytalan, hogy október 1-jétől náluk is látható lesz az RTL új csatornája."