2010. szeptember 20.

Rádió a csúcson

A nyár utolsó hónapjában a júliusi hónaphoz képest kis mértékben, de növekedett a hazai lakosság körében a rádióhallgatásra szánt idő mennyisége.

A nyár utolsó hónapjában a júliusi hónaphoz képest kis mértékben, de növekedett a hazai lakosság körében a rádióhallgatásra szánt idő mennyisége. Az egy hónapja publikált adatok alapján a közrádió három nagy adója még mindig kétmilliónál több embert ér el. A Class nagyon veri a Neo FM-et, követi őket a Juventus és a Rádió1-hálózat, akkor a GfK-rangsorban nem mutatkozott különösebb változás

Augusztusában (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 89,5 százaléka, azaz 7,62 millió hallgatott rádiót, és a naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 20 perc volt, ami 20 perccel több az előző hónaphoz képest. Legmagasabb hallgatottság a reggeli, délelőtti időszakban - 6 órától 10 óráig – volt jellemző, mely az összes rádióhallgatási idő közel egyharmadát (31,5 százalékát) tette ki. A rádióhallgatás a csúcsot egy átlagos napra vonatkozóan ebben a hónapban is 9 órakor érte el, amikor is a 15 évesnél idősebb lakosság majdnem egyharmada (31,4 százalék) kapcsolódott be a különböző reggeli műsorokba.

A korábbi hónapokhoz képest augusztusban a hétköznapi rádióhallgatás volt jelentős mértékű, az átlaghétköznapra vonatkozó elérés a 15 évnél idősebb hazai lakosság körében 74,5 százalékos volt, ami az idei évben a legmagasabb értéket jelenti. Ezen belül is kiemelkedő volt a reggeli műsorok hallgatottsága: a 6-10-ig terjedő idősáv hallgatottsága augusztusban már visszatért a nyarat megelőző magasabb hallgatottsági szintre. Egy augusztusi átlag hétköznapon a rádiózásra szánt idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 26 perc volt. A hétvégi rádióhallgatás - nyilvánvalóan a nyári időszak miatt – valamivel kisebb mértékű volt a megelőző hónapokhoz képest, ám az átlag hétvégi napra vonatkozó elérés a 15 évnél idősebbek körében még így is 61,7 százalékot tett ki.

Az egy hónapja publikált adatok alapján a közrádió három nagy adója még mindig kétmilliónál több embert ér el. A Class nagyon veri a Neo FM-et, követi őket a Juventus és a Rádió1-hálózat, a GfK-rangsorban nem mutatkozik különösebb változás. A számokban már inkább.

A Magyar Rádió főadója közel 90 ezer hallgatót veszített, 56 ezerrel csúszott a másfélmilliós határ alá, ennek ellenére szilárdan tartja első helyét. A Class FM 1,37 milliós adata kerek százezres emelkedés következménye, míg a Neo FM 1,05 milliója a vetélytárs elmozdulásának másfélszerese – csak éppen lefelé.

Címkék: közönségmérés

Magyarországon startol az UNICEF új programja

8 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.