2011. november 22.

Ráerősítettek a moziban a gyógyszercégek

A New Age Advertising szerint egyre több a nem hagyományos megoldás is ebben a szegmensben.

A New Age Advertising szerint egyre több a nem hagyományos megoldás is ebben a szegmensben.

2011-ben nőtt a gyógyszergyártók érdeklődése a mozireklámok iránt - derül ki a New Age Advertising (NAA) mozireklám kereskedőház összesítéséből. A trendek azt mutatják, hogy az off screen felületek és a nem hagyományos megjelenések használata is nő - teszik hozzá.

Miközben korábban az on és off scrren megjelenések kombinálása sem volt evidens, mostanra a gyógyszer szektorban egyre több ügyfél él ezzel, például a Sanofi-Aventis az Algoflex-M kapcsán.

A gyógyszeresek között is volt olyan idén, amely kipróbálta a 3D megjelenéseket, amelyek az NAA közlése szerint egyébként nagyobb visszaidézési hányadot érnek el. Ezzel élt például a Boiron Hungária a Homeovox, illetve a GSK a Cetebe C-vitamin kapcsán.

Az idei évben nőtt azon hirdetők száma is, amelyek az on screen megjelenéseket elhagyva, kifejezetten az off screen megoldásokra építettek bizonyos kampányokban. Az NAA szerint ez direktebb kommunikációt lehetővé tevő eszköz, mint a szpotok. Ezzel élt például a Novartis a Vision Dailies kontaklencse plakátkampányában, illetve a Pfizer a Centrum Junior rágótablettát kapcsán, amelyet hoszteszkampánnyal népszerűsítettek.