A cég nemrégiben indította el szolgáltatását Kolozsváron, amely az egyik legsikeresebb indulásnak bizonyult a közép-kelet-európai régióban, ezért kedden ingyen rakott káposztával ünnepelték, hogy a város immár a második helyszín, ahol az UberX elérhető Romániában.

Ingyen szállította kedden az Uber a híres kolozsvári rakott káposztát. Az Uber felhasználói a városban 12 és 14 óra között rendelhettek ebédet az alkalmazással. A Kolozsvár szimbólumává vált rakott káposztát a Varzari étteremben készítették, amelyet az Uber a rendelés után percek alatt, ingyen szállított ki a felhasználóknak.

“A Varzari az egyik legkedveltebb étterem a városban, a helyiek és a turisták körében egyaránt népszerű. Az akcióval méltó módon szerettük volna megünnepelni, hogy Bukarest után már Kolozsváron is elérhető az UberX-szolgáltatás” - magyarázta Irina Scarlat, az Uber romániai marketing menedzsere.

Az Uber kolozsvári bevezetése az egyik legsikeresebb a közép-kelet-európai piacon. Az UberX-szolgáltatás 2015-ben indult Bukarestben, idén augusztustól pedig már Kolozsváron is elérhető. Az első héten négyszer annyian igényelték a szolgáltatást, mint az Európa egyik legnépszerűbb turistacélpontjának számító Prágában. Kolozsváron az Uber díja kilométerenként 1.7 lej (kb. 118 forint). Az új felhasználóknak az első út 40 lejig (kb. 3000 forint) ingyenes.