A cég nemrégiben indította el szolgáltatását Kolozsváron, amely az egyik legsikeresebb indulásnak bizonyult a közép-kelet-európai régióban, ezért kedden ingyen rakott káposztával ünnepelték, hogy a város immár a második helyszín, ahol az UberX elérhető Romániában.

Ingyen szállította kedden az Uber a híres kolozsvári rakott káposztát. Az Uber felhasználói a városban 12 és 14 óra között rendelhettek ebédet az alkalmazással. A Kolozsvár szimbólumává vált rakott káposztát a Varzari étteremben készítették, amelyet az Uber a rendelés után percek alatt, ingyen szállított ki a felhasználóknak.

“A Varzari az egyik legkedveltebb étterem a városban, a helyiek és a turisták körében egyaránt népszerű. Az akcióval méltó módon szerettük volna megünnepelni, hogy Bukarest után már Kolozsváron is elérhető az UberX-szolgáltatás” - magyarázta Irina Scarlat, az Uber romániai marketing menedzsere.

Az Uber kolozsvári bevezetése az egyik legsikeresebb a közép-kelet-európai piacon. Az UberX-szolgáltatás 2015-ben indult Bukarestben, idén augusztustól pedig már Kolozsváron is elérhető. Az első héten négyszer annyian igényelték a szolgáltatást, mint az Európa egyik legnépszerűbb turistacélpontjának számító Prágában. Kolozsváron az Uber díja kilométerenként 1.7 lej (kb. 118 forint). Az új felhasználóknak az első út 40 lejig (kb. 3000 forint) ingyenes.

Átlag feletti eredmény a Praktikertől

1 napja

Több mint 6,6 milliárd forinttal nőtt az előző évhez képest a Praktiker Kft. nettó árbevétele. Az immár magyar barkácslánc 2016-ban 39,2 milliárd forintot realizált, ez 20 százalékkal haladta meg az előző évi forgalmat.