2014. augusztus 29.

Rámozdul a digitális reklámra az amerikai politika

A fiatalabb választók elérése érdekében a játékplatformokat és az online rádiókat is bevetik a kampányban.

A fiatalabb választók elérése érdekében a játékplatformokat és az online rádiókat is bevetik a kampányban.

Az elmúlt négy év során négyszámjegyű növekedést ért el a politika online reklámköltése, és a félidei választási kampány során újabb 270 millió dolláros költést, 2016-ra pedig egymilliárdot meghaladó büdzsét várnak az elemzők. Ha ez megvalósul, az online reklám megelőzheti a hírlapokat, a levélüzeneteket és a telemarketinget – írja a Borrell Associates kutatócégre hivatkozva a Politico. A két nagy párt kampányköltésén belül 2014-ben 20%-ra teszik a digitális marketing várható részarányát.

A Kully Hall politikai médiacég szerint továbbra is a televízió gyakorolja majd a legnagyobb hatást a szavazókra, de ideje kipróbálni, mire képes a digitális marketing, és ennek kapcsán egy rétegzettebb megközelítésre lesz szükség.

Miután Obama elnök 2012-es kampányában a közösségi média és az e-mail marketing kapott nagy szerepet, napjainkban már új utakkal is kísérleteznek a politikusok: a floridai kormányzó Xbox konzolon, míg egy georgiai jelölt a Pandora online rádióban futtatott reklámokat.

A siker persze a célközönség szokásain is múlik. Mint arra a Push Digital kampánytanácsadó munkatársa rámutatott, Georgiában működhet a Pandora, míg például Arkansas-ban a hagyományos rádióhirdetések továbbra is jobban működnek.

(Forrás: Politico/Mashable/WARC)