2011. március 07.

Ráncfelvarr a Gannett

A USA Todayt is kiadó médiacég nagyszabású reklámkampánnyal sulykolja, hogy már jóval többet jelent, mint egy hagyományos médiavállalat.

A többek között a USA Todayt is kiadó médiacég nagyszabású reklámkampánnyal sulykolja, hogy már jóval többet jelent, mint egy hagyományos médiavállalat.

Saját lapján, a USA Today-en keresztül jelentette be a Gannett, hogy nagy lépések megtételét tervezi a digitális platformokon. Ezzel párhuzamosan átalakul a médiacég logója, és reklámkampányt is indít az Egyesült Államokban.

A Gannett változtatni akar a jelenlegi felálláson, ahol a nyomtatott termékekkel szerzett hirdetési pénzek adják a teljes reklámbevétel több mint felét. Ez azért is fontos lenne, mert például 2010 utolsó negyedévében ezen termékek hirdetési bevételei éves összehasonlításban 5,9 százalékkal csökkentek.

Elemzők szerint éppen ideje volt, hogy a Gannett is ott legyen végre az okostelefonok és a táblagépek képernyőin, és csatlakozzon a többi nagy lapkiadó törekvéséhez a fizetős digitális termékek fejlesztése terén. A médiacégnek jelenleg összesen 81 - zömmel helyi - újságja van, emellett érdekeltsége van 23 televíziós vállalkozásban és több mint száz digitális cégben is.

Címkék: gannett usa today