A Café-csoport partnerügynökségeivel együtt 14 régiós ország reklámpiacát térképezte fel és állította rangsorba.

A Café tíz éve nagy ügyfelével, az OTP Bankkal együtt lépett ki a régióba, és mára CAN-nek, illetve legújabban WeCAN-nek nevezett partnerhálózatán belül kialakult egy 6-8 ügynökségből álló kemény mag, melyekkel ennél is tovább terjeszkednének.

A partnerség legújabb, kézzel fogható eredménye a 14 régiós ország reklámpiacát bemutató CANnual Report 2015. Ez az egyes országok általános bemutatása (tények, trendek, vélemények) mellett részletesen beszámol a helyi reklámpiacról: a hirdetési kiadások összegéről, megoszlásáról, a márkák, hirdetők, szektorok rangsoráról, illetve kitér a kommunikációs szakma helyi díjaira is.

A tanulmányból megállapítható, hogy a régiót a sokszínűség jellemzi: például az egy főre eső GDP-ben a különbség a legerősebb és a leggyengébb állam között nyolcszoros, de a médiapiacokon is minden megtalálható, az erős tévés dominanciától az online túlsúlyáig (lásd a fenti grafikonon). A GDP és a HDI (Human Development Index), valamint a reklámköltés-rangsorok mellett a jelentés szerzői a reklámpiac súlyának, fejlettségének felmérésére egy új mutatószámot is megalkottak: a weCAN Ranking az egy főre eső reklámköltés és az egy főre eső GDP hányadosaként alakul ki. Ilyen megközelítésben pedig az esetleg a több lista végén kullogó államokban rejlő potenciál is felfedezhető.

A teljes jelentés regisztrációt követően innen tölthető le.

Mellékelten pedig elérhető a régió legfontosabb adatait összefoglaló térkép is.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.