2014. június 13.

Reklámadó: ″Nem kényszer van, hanem igazság van″

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban beszélt a kérdésről.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban beszélt a kérdésről.

A reklámszakma sem maradhat ki a méltányos közteherviselés elvének érvényesítéséből - mondta az MTI beszámolója alapján Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban a reklámadóról szólva. "Nem kényszer van, hanem igazság van" - ezt válaszolta arra a kérdésre, hogy milyen gazdasági kényszer indokolta a reklámadó bevezetését. Hozzátette: "be fogunk szedni 9-10 milliárd forintot egy olyan szektortól, amely nagy méretű, és nagyon nagy profittal dolgozik".

MTI Fotó: Soós Lajos

Miközben - a különböző szakmai számítások és a napi tapasztalat alapján korántsem dőzsölő - médiapiac különadójától a kormány 9-10 milliárdos pluszt vár, az utolsó pillanatos módosítás alapján éppen az egyik legnagyobb reménybeli adózónak számító, de vastagon veszteséges TV2-csoport terhei csökkennének - a Vs.hu számítása szerint nullára. Így az RTL Magyarország egymagában 4 milliárd feletti mértékű reklámadót fizethetne be, a többi nagy cég ugyanakkor a "párszázmilliós" kategóriába esne.

Eközben a szakmai szervezetek Áder Jánoshoz fordultak. Azt szeretnék elérni, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a jogszabályt a jelen formájában.

Minden, amit reklámadó témában írtunk eddig: http://www.mediapiac.com/cimke/reklamado

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.