2017. december 22.

Reklámügynökség kampányol tomori gyerekekért

Borsod-Abaúj-Zemplén megye egy eldugott településén, Tomoron Siroki Laci 20 éve küzd a rászoruló családok körülményeinek javulásáért.

A Carbon december elején közösségi finanszírozásban gyűjtést indított a Tomor-Row médiaklub technikai hátterének megteremtésére és fenntartására. A cél, hogy 200 000 forinttal támogassák a médiaklub működését, ahol így megfelelő eszközök mellett a médiában és filmgyártásban jártas szakemberek taníthatják meg a gyerekeknek a videókészítés fortélyait. A program kiugrási lehetőséget kínálhat a helyi fiataloknak.

Gosztonyi Csaba, a Carbon Group ügyvezetője elmondta: „A kitűzött 200.000 forintból az első héten 55.000 forint gyűlt össze, emellett rengeteg szakmai felajánlás érkezett. Annak érdekében azonban, hogy egész évben segíthessük a tomori gyerekek munkáját, továbbra is várjuk az önzetlen felajánlásokat, és olyan szakemberek jelentkezését, akik jövőre előadásokat tartanának Tomoron.”

„Tomor rendkívül elszigetelt része Borsod-Abaúj-Zemplén megyének, ahol az infrastruktúra biztosítása is nagy kihívás. Elsődleges célunk, hogy a helyi gyerekeknek alternatívát nyújtsunk a szabadidő hasznos eltöltésére, hogy ezáltal minél többen tanulhassanak tovább, szerezhessenek diplomát” – tette hozzá Siroki Laci, a tomori mozgalom kitalálója.

„Mivel reklámkészítéssel foglalkozunk, a Carbonnál abban hiszünk, hogy a márkák a való életben érvényesülnek - ezért vagyunk érzékenyek a társadalmi jelenségekre. Rendszeresen vállalunk feladatokat társadalmi célú kampányokban és támogatunk civil szervezeteket.” – mondta el Gosztonyi Csaba.

A gyerekek első szárnypróbálgatása az alábbi linkre kattintva érhető el.