2012. június 27.

Rekord a Viva Cometen

Jelentősen növelte nézettségét tavalyhoz képest a zenei díjkiosztó.

Jelentősen növelte nézettségét tavalyhoz képest a zenei díjkiosztó.

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Comet díjátadót a Viva TV. A Budapest Sportarénában tartott eseményen 13 produkció és több mint 200 szereplő fordult meg. Az átadót megelőző napokban egy 1000 négyzetméteres színpadot és televíziós díszletet építettek fel. A hangzást 250 ezer wattos hangosítás biztosította, a látvány biztosításához 500 lámpát üzemeltek be.

A díjátadót a Viva szokás szerint élőben közvetítette, és a közlés szerint rekord nézettséget értek el: összességében 23 százalékkal magasabb ratingekkel futott a közvetítés, mint 2011-ben. A vörös szőnyeges bevonulással induló, három órás élő adásra összességében 203 ezer néző kapcsolt oda a Nielsen Közönségmérés csatorna által közölt adatai szerint. Emellett 20 ezer egyedi látogató követte a tévé weboldalán, élő stream keretében az eseményeket.

A Cometről a több hónapon keresztül folyó kommunikáció során közel 600 megjelenés számolt be. Idén a szervezésért a Bistro Reklámügynökség felelt, míg a PR-kommunikációs feladatokat a Red Lemon Média látta el.