Magyar szempontból továbbra is az outdoor a legnépszerűbb kategória.

2014-hez képest duplájára nőtt a magyar nevezések száma a Cannes Lions fesztiválon, így összesen 18 ügynökség 136 nevezése kerül az idei zsűrik elé. A legtöbb pályaművet a 2014-es M+ lista nyertes ügynöksége, a Y&R Budapest küldte be, összesen 9 kategóriában. A második legaktívabb a tavaly legtöbb nevezést benyújtó DDB Budapest, amely a fesztivál 16 kategóriája közül 12-ben indul. Az ugyanennyi alkotást beadó Possible idén 6 kategóriában vág neki a versenynek. A részvételi arány szempontjából harmadik helyen álló Team Red tavalyhoz képest megnégyszerezte beküldött pályázatai számát.

A beérkező nevezések számának növekedésével párhuzamosan bővült a pályázó ügynökségek köre is. A tavalyi 10 után idén már 18 ügynökség méretteti meg magát. Miközben idén a Cluso, a mito és a Geometry Global nem szállt versenybe, a pályázók köre olyan új versenyzőkkel gyarapodott, mint az ARworks, a Kaboom, a Hammer MS, a Republic Group, a Saatchi&Saatchi, a Mindshare, a Fastbridge, az ACG és a Publicis.

A magyarországi részvétel szempontjából továbbra is az outdoor a legnépszerűbb kategória, itt 21 munkáért izgulhatnak a nevező ügynökségek, ezt követi a média 20, illetve a sajtó 18 nevezéssel. A tavaly egyik legnépszerűbb promóció és aktiváció kategória ugyan hátrébb csúszott a negyedik helyre, de a nevezések száma a tavalyi 9-ről 16-ra emelkedett. Ezek mellett mobil (15), direkt (14) design (10) és cyber (9) kategóriába érkezett még kiemelkedő számú nevezés.

A június 19-20-án megrendezésre kerülő Lions Health-re 3 magyar ügynökség, az ARworks, az Isobar Budapest és a Team Red, a június 25. és 26 között zajló Lions Innovationre pedig az Isobar Budapest és a Team Red mellett a Possible és a DDB Budapest is benyújtott pályázatot.