2011. augusztus 31.

Rekord számú nevezés az Effie-n

Tavalyhoz képest 70 százalékkal több pályamunkával indultak az ügynökségek és hirdetők.

Tavalyhoz képest 70 százalékkal több pályamunkával indultak az ügynökségek és hirdetők.

Tavalyhoz képest 70 százalékkal több, azaz összesen 105 pályamunka érkezett a 2011-es Effie-re, s ez a verseny hazai történetében is rekord - jelentette be a megmérettetést közösen szervező Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) és a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata.

A 10. hazai Effie-n tizenegy kategóriában várták a nevezéseket, melyek összesen 45 ügynökségtől futottak be. A legtöbb, összesen 30 pályázat a szolgáltatások kategóriában érkezett, de népszerű volt az élelmiszer (19), a fogyasztási cikkek (15) és a társadalmi célú kommunikáció (13) is.

Az ügynökségek közül az OMD volt a legaktívabb, összesen 8 nevezéssel. A médiaügynökséget a Grey követi 7 pályázattal. Az ACG és a Young&Rubicam egyaránt 5 nevezést adott be, míg a BBDO, a DDB, az Initiative, a Lowe GGK, az MC Mediacompany, az MEC és a PHD 4-4 nevezéssel mérettette meg magát.

A 90 tagú zsűri szeptember 8-9-én fogja a pályaműveket elbírálni. A zsűrizésnek idén is a Sanoma Media székháza ad helyszínt. A döntőbe jutott pályázatok kihirdetését követően az eredményhirdetésre október 14-én kerül sor a Nemzeti Színházban.

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

16 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

17 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.