2012. július 30.

Rekord számú nevezés az Effie-n

126 nevezés érkezett a 11. alkalommal meghirdetett versenyre, soha nem volt még ennyi.

126 nevezés érkezett a 11. alkalommal meghirdetett versenyre, soha nem volt még ennyi.

Minden korábbinál több, összesen 126 pályázat érkezett az Effie marketingkommunikációs hatékonysági versenyre, melyet 11. alkalommal írt ki itthon a MAKSZ és az IAA Magyar Tagozata. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi, jubileumi versenyhez képest több mint 25 százalékkal érkezett több nevezés.

Összesen 46 ügynökség szállt ringbe, a legtöbb, 9-9 nevezést az ACG Reklámügynökség és a kirowski Isobar adta le. Az MC Mediacompany, az OMD Hungary és a PHD Hungary 7-7, az MPG Hungary és a Rebel Rouse pedig 6-6 pályázattal képviselteti magát. Őket az MEC követi 5 nevezéssel.

A 11 kategóriából a legtöbb pályázat idén is a szolgáltatások kategóriába érkezett. Tavalyhoz képest majdnem duplájára nőtt a fogyasztási cikkek/autóipar kategóriába érkezett nevezések száma, valamint jelentősen nőtt a bevezető kampány, a kereskedelem, a kisköltségvetésű kampányok és a hosszú távú hatékonyság kategóriákba beküldött pályázatok száma is - közölték a szervezők, akik az új, kísérleti jelleggel bevezetett Big Marketing Idea kategóriát is sikeresnek tartják.

A beérkezett pályamunkákat kutatókból álló független auditor bizottság is vizsgálni fogja, előkészítendő a zsűrizést, amely szeptember 6-7-én lesz. A pályaművek bírálatát ez alkalommal is a kommunikációs iparág közel 100 képviselője végzi, titoktartási kötelezettség mellett. Az eredményhirdetésre október 18-án kerül sor a Nemzeti Színházban.