2016. november 16.

Rekordbevételre számítanak az idei maci árverésen

Törőcsik Mari és Kárász Róbert újabb 22 hírességtől kért macikat.

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Jótékonysági Maci Aukció, melyet még 2012-ben indított el Magyarországon a Nemzet Színésze, Törőcsik Mari és Kárász Róbert, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány két vezetője.

Az elmúlt évek alatt 150 hazai híresség gyerekkori mackóját és személyes tárgyát árverezték el annak érdekében, hogy a befolyt összegből létrehozzák az alapítvány saját, fogyatékosság-barát munkahelyét, amely idén márciusban nyílt meg Budapest belvárosában. A Premier Kultcaféban nyolc fogyatékossággal élő dolgozik, vannak köztük Down-szindrómások, autisták, értelmi sérültek és hallássérültek is, de a civil szervezet újabb munkahelyeket szeretne létrehozni.

Az elmúlt évek alatt nagy keletje lett a maciknak az alapítvány kezdeményezésének köszönhetően, hiszen a macik és a személyes tárgyak átlagosan 500-600 ezer forintért kelnek el, de a rekordot a mai napig a Nobel-díjas Kertész Imre mackója és a Sorstalanság dedikált példánya vezeti 3,7 millió forinttal. Milliós nagyságrendben kelt el korábban Törőcsik Mari, Csukás István és Rubik Ernő plüssmedvéje is, amellyel az alapítvány által létrehozott munkahelyet támogatták a jótékony segítők.

A november 30-i maci aukcióra idén 20 hazai hírességet, köztük Nemes Jeles Lászlót, Szász Emesét, Kenderesi Tamást, Vámos Miklóst, Törőcsik Andrást, Thuróczy Szabolcsot és Till Attilát kérték fel, hogy felajánlásukkal járuljanak hozzá Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális terének fenntartásához és fejlesztéséhez.

Az aukcióra minden olyan támogatót várnak, aki elkötelezett híve a kampány célkitűzéseinek.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

16 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.