2018. március 07.

Rekordévet zárt a Hinora Group

A full service kommunikációs ügynökség új tulajdonostárssal és szakmai vezetővel is erősítette csapatát.

A Hinora Group ügyfelei között évek óta ismert nemzetközi és hazai márkák találhatóak. 2017-ben az ügyfélkör további nagy brandekkel bővült, így az UNIQA Biztosító, a Naturprodukt teljes hazai márkaportfóliója, a KÉSZ Group, a Legrand, a Lipóti Pékség, az Euroskills, a Royal Canin, és az AXIÁL is bekerültek a Hinora Group márkák közé. A tavalyi év első felében elindult – és azóta is tart - a Tejszív kampány, vagyis a Tej Terméktanács által a hazai tej és tejtermékek fogyasztását népszerűsítő és ösztönző aktivitás, amelynek teljes körű megalkotása és megvalósítása is az ügynökség feladata.

„Üzleti és szakmai szempontból is történetünk legjobb évét zártuk” - mondta Hinora Ferenc alapító-tulajdonos, akit 2017-ben újabb négy évre megválasztottak a Magyar Marketing Szövetség elnökének. „Független, magyar tulajdonú ügynökségként át tudtuk lépni a bűvös egymilliárd forintos határt, s 2016-hoz képest közel megkétszereztük árbevételünket. Adózott eredményünk várhatóan eléri a 120 millió forintot. Ez óriási teljesítmény és hatalmas előrelépés a reklámpiacon, hiszen eredményességi szempontból számos kiváló, nemzetközi és hazai ügynökséget megelőztünk.”

„Külön öröm, hogy új, komplex, nagy volumenű projekteket hoztunk létre és koordináltunk, amelyekre szakmailag is büszkék lehetünk” - tette hozzá Hinora Bálint tulajdonos-ügyvezető igazgató. „Természetesen ezt nem kis mértékben köszönhetjük a rendkívül igényes ügyfeleinknek, akik nyitottak az innovatív, költséghatékony, kiemelkedő eredményeket hozó megoldásokra, valamint a Hinora Group munkatársainak, akik erőn felül teljesítve járultak hozzá a piaci növekedés átlagát jóval meghaladó eredményhez. Munkáinkban nagy hangsúlyt fektetünk a márkaspecifikus stratégiai gondolkodásmódra, a digitális szemléletre és a kreativitásra. A 2018-as tervünk is egyértelmű: tovább fejlődni és fejleszteni, valamint beállítani a rekordévet.”

Nagy Márton

Az ügynökség életében fontos változás, hogy a 2014 óta kreatív és stratégiai igazgatói pozíciót betöltő Nagy Márton 2018. január elsejétől, már tulajdonostársként, a Creative & Strategy divízió managing partnereként is erősíti a Hinora Group-ot. Márton 2009-től - a ma már a WPP csoporthoz tartozó - deepblue Networks global account directora-ként a nemzetközi Imperial Tobacco számára több mint öt és fél éven át brand aktivációs projekteket menedzselt. Így közel 60 ország piacára dolgozott és ezt a tapasztalatot egyesítette a Hinora Group Csapatával 2014-ben.

Tarpai Zoltán

Ezen kívül idén januártól újabb szakemberrel bővült a gárda: a korábban tíz évig a Hamu és Gyémánt Magazinkiadónál és HG Médiánál kulturális kiadóvezetőként, valamint szerkesztőségvezetőként tevékenykedő Tarpai Zoltán Head of Content pozícióban, a PR & Social divízió szakmai irányításáért felel.