2018. március 07.

Rekordévet zárt a Hinora Group

A full service kommunikációs ügynökség új tulajdonostárssal és szakmai vezetővel is erősítette csapatát.

A Hinora Group ügyfelei között évek óta ismert nemzetközi és hazai márkák találhatóak. 2017-ben az ügyfélkör további nagy brandekkel bővült, így az UNIQA Biztosító, a Naturprodukt teljes hazai márkaportfóliója, a KÉSZ Group, a Legrand, a Lipóti Pékség, az Euroskills, a Royal Canin, és az AXIÁL is bekerültek a Hinora Group márkák közé. A tavalyi év első felében elindult – és azóta is tart - a Tejszív kampány, vagyis a Tej Terméktanács által a hazai tej és tejtermékek fogyasztását népszerűsítő és ösztönző aktivitás, amelynek teljes körű megalkotása és megvalósítása is az ügynökség feladata.

„Üzleti és szakmai szempontból is történetünk legjobb évét zártuk” - mondta Hinora Ferenc alapító-tulajdonos, akit 2017-ben újabb négy évre megválasztottak a Magyar Marketing Szövetség elnökének. „Független, magyar tulajdonú ügynökségként át tudtuk lépni a bűvös egymilliárd forintos határt, s 2016-hoz képest közel megkétszereztük árbevételünket. Adózott eredményünk várhatóan eléri a 120 millió forintot. Ez óriási teljesítmény és hatalmas előrelépés a reklámpiacon, hiszen eredményességi szempontból számos kiváló, nemzetközi és hazai ügynökséget megelőztünk.”

„Külön öröm, hogy új, komplex, nagy volumenű projekteket hoztunk létre és koordináltunk, amelyekre szakmailag is büszkék lehetünk” - tette hozzá Hinora Bálint tulajdonos-ügyvezető igazgató. „Természetesen ezt nem kis mértékben köszönhetjük a rendkívül igényes ügyfeleinknek, akik nyitottak az innovatív, költséghatékony, kiemelkedő eredményeket hozó megoldásokra, valamint a Hinora Group munkatársainak, akik erőn felül teljesítve járultak hozzá a piaci növekedés átlagát jóval meghaladó eredményhez. Munkáinkban nagy hangsúlyt fektetünk a márkaspecifikus stratégiai gondolkodásmódra, a digitális szemléletre és a kreativitásra. A 2018-as tervünk is egyértelmű: tovább fejlődni és fejleszteni, valamint beállítani a rekordévet.”

Nagy Márton

Az ügynökség életében fontos változás, hogy a 2014 óta kreatív és stratégiai igazgatói pozíciót betöltő Nagy Márton 2018. január elsejétől, már tulajdonostársként, a Creative & Strategy divízió managing partnereként is erősíti a Hinora Group-ot. Márton 2009-től - a ma már a WPP csoporthoz tartozó - deepblue Networks global account directora-ként a nemzetközi Imperial Tobacco számára több mint öt és fél éven át brand aktivációs projekteket menedzselt. Így közel 60 ország piacára dolgozott és ezt a tapasztalatot egyesítette a Hinora Group Csapatával 2014-ben.

Tarpai Zoltán

Ezen kívül idén januártól újabb szakemberrel bővült a gárda: a korábban tíz évig a Hamu és Gyémánt Magazinkiadónál és HG Médiánál kulturális kiadóvezetőként, valamint szerkesztőségvezetőként tevékenykedő Tarpai Zoltán Head of Content pozícióban, a PR & Social divízió szakmai irányításáért felel.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

13 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.