2017. március 07.

Rekordot döntöttek a viselhető eszközök

2016 utolsó negyedévében 33,9 millió egységet szállítottak le, ez 16,9 százalékos növekedés a megelőző év azonos időszakához képest.

Az International Data Corporation adatai szerint 2016 egészében 102,4 millió viselhető eszközt szállítottak. A 2015-höz képest 25 százalékos bővülést az új szereplők belépése, valamint a már ismert játékosok megújított termékei magyarázzák. Az IDC jelentése szerint a piac az egycélú termékektől egyre inkább a multifunkciós eszközök felé tolódik el: például a korábbi lépésszámlálók helyét egyre inkább átveszik a számos egészségügyi és fitnesz-alkalmazást, valamint okostelefonos kapcsolatot kínáló kütyük.

A piacot továbbra is a Fitbit vezeti, 22,5 millió darabos értékesítéssel, de a negyedik negyedéves 19,2 százalékos piacrésze már jelentősen elmarad az egy évvel korábbi 29 százaléktól. A legnagyobb kihívó az eladásait egy év alatt csaknem megduplázó Xiaomi, amely már a világpiac 15,2 százalékát tudhatta magáénak az utolsó negyedévben. A Fitbit visszaeséséhez az IDC szerint az is hozzájárult, hogy túl erősen összpontosított a telítődés-közeli amerikai piacra. A negyedik negyedév további nagy versenyzői az Apple (13,6%, 4,6 millió darab, elsősorban a Watch két generációjának sikerére alapozva), a svájci Garmin (6,2%, 2,1 millió darab), és a jelentősen növekvő Samsung (5,6%, 1,9 millió darab).

(Forrás: Warc)

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

8 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.