2017. március 07.

Rekordot döntöttek a viselhető eszközök

2016 utolsó negyedévében 33,9 millió egységet szállítottak le, ez 16,9 százalékos növekedés a megelőző év azonos időszakához képest.

Az International Data Corporation adatai szerint 2016 egészében 102,4 millió viselhető eszközt szállítottak. A 2015-höz képest 25 százalékos bővülést az új szereplők belépése, valamint a már ismert játékosok megújított termékei magyarázzák. Az IDC jelentése szerint a piac az egycélú termékektől egyre inkább a multifunkciós eszközök felé tolódik el: például a korábbi lépésszámlálók helyét egyre inkább átveszik a számos egészségügyi és fitnesz-alkalmazást, valamint okostelefonos kapcsolatot kínáló kütyük.

A piacot továbbra is a Fitbit vezeti, 22,5 millió darabos értékesítéssel, de a negyedik negyedéves 19,2 százalékos piacrésze már jelentősen elmarad az egy évvel korábbi 29 százaléktól. A legnagyobb kihívó az eladásait egy év alatt csaknem megduplázó Xiaomi, amely már a világpiac 15,2 százalékát tudhatta magáénak az utolsó negyedévben. A Fitbit visszaeséséhez az IDC szerint az is hozzájárult, hogy túl erősen összpontosított a telítődés-közeli amerikai piacra. A negyedik negyedév további nagy versenyzői az Apple (13,6%, 4,6 millió darab, elsősorban a Watch két generációjának sikerére alapozva), a svájci Garmin (6,2%, 2,1 millió darab), és a jelentősen növekvő Samsung (5,6%, 1,9 millió darab).

(Forrás: Warc)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.