2012. július 02.

Rekordszámú pályamű az idei Gyerek ARC-on

A Gyerek ARC zsűrije ezer pályázatból választotta ki a legjobb nyolcvanat.

A Gyerek ARC történetében az eddigi legmagasabb számú, ezer pályaműből választotta ki a zsűri azt a nyolcvanat, amely óriásmolinóra nagyítva megtekinthető lesz 2012 szeptemberében a Millenáris Parkban.

A zsűri tagjai ez évben Zséda, énekesnő, Szalóki Ági, előadóművész, dalszerző, Baranyai András és Tóth Andrej, grafikusok, Roy Katalin, a Hankook kommunikációs vezetője, Mező Dóra, az EU kommunikációs képviselője, valamint az ARC részéről Bakos Gábor és Bolgár Eszter voltak.

Az 5. Gyerek ARC pályázati kiírása ez évben a környezettudatosság felé terelte a 6-14 éves gyerekek gondolkodását. A felhívás ismét Biox – a Gyerek ARC kabalafigurája – levelének nyomán született, aki szerint ha valamire annyira vágyunk, hogy azt pontosan le tudjuk rajzolni, az valóra is válik. Milyen az a jövő, amelyben szívesen élnének a gyerekek? Erre a kérdésre kereste a választ a kis marslakó bőrébe bújva a szervező ARC és a főtámogató Hankook Tire Kft.

"Nagy élmény volt a zsűriben való részvétel, ugyanakkor nagy kihívás is, mert a gyerekek fantáziája és kretivitása szerencsére határtalan, nehéz volt a rengeteg csodálatos alkotás közül győzteseket választani" - nyilatkozta Roy Katalin, a Hankook Tire kommunikációs vezetője.

A pályázati kiíráshoz csatlakozott az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete is, „A nagyszüleim tényleg nagyok!” témával, hiszen 2012 az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. A 6-9 éves korosztály „Kicsik, nagyok együtt nagyok!”, a 10-14 éves korosztály pedig az „Őseim a hőseim!” címmel alkottak a témán belül.

"A pályázattal az volt a célunk, hogy tudatosítsuk, mennyire fontos a generációk közötti párbeszéd. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a 60 éves emberek is aktív tagjai a társadalomnak. Szolidárisnak kell lennünk minden korosztállyal, ezt hivatott ösztönözni az európai év is, hogy a generációk között falak helyett párbeszéd és együttműködés legyen. Ahogyan ezt az egyik kiírás címe is mondja: Kicsik, nagyon együtt nagyok!" – mondta el Dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője.

"Jó volt látni, hogy a 6-14 éves korosztály hogyan képzeli el jövőnket! Minden, minket körülvevő káros hatás és folyamat ellenére milyen sokféle és határozott a gyerekek jövőképe. Ugyanakkor nagyon megható volt a "Nagyszüleim tényleg nagyok" altémára érkezett képek érzékenysége, őszintesége és szeretettelisége" - nyilatkozta Bakos Gábor, az ARC ügyvezető igazgatója.

A Gyerek ARC történetében az eddigi legmagasabb számú, ezer darab pályamű született. Ebből választotta ki idén a zsűri azt a nyolcvanat, amely óriásmolinóra nagyítva megtekinthető lesz 2012 szeptemberében a Millenáris Parkban.

A 2012. szeptember elején, a Millenáris Parkban ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjátadással nyitja meg kapuit a Gyerek ARC kiállítás, amely nemcsak a gyerekekhez szól, hanem minden generációt megszólít, minőségi szórakozást, kikapcsolódást nyújtva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.