2016. április 25.

Rendeléskutatás a NetPincértől

Győr a legédesebb szájú város, Budaörs a pizza király, Pécs és Sopron rántott sajtban a legerősebb – derül ki az adatokból.

A NetPincér legfrissebb Trendelő riport kutatása 14 magyar város, település elmúlt negyedéves online ételrendelési szokásait vizsgálta.

Rendelésszám alapján értelemszerűen a főváros a favorit, de az egy főre vetített adatokat vizsgálva már korántsem ilyen egyértelmű a kép, amelyet Pécs, Budaörs, Győr és Sopron követ.

Győrben és a fővárosban is édességből rendelünk a legtöbbet, a legtöbbet mogyorós palacsintából; ebben az abszolút győztes Győr, ahol majdnem másfélszer akkora az egy főre jutó rendelési szám, mint Budapesten.

A lakosságarányos pizzarendeléseket vizsgálva egyértelműen Budaörs vezeti a rangsort. Összehasonlítva a második helyezett Péccsel megállapítható, hogy Budaörsön több, mint másfélszer annyi pizzát rendeltek az elmúlt 3 hónapban. A lista 3. helyén egyébként Gödöllő végzett. Kecskemét pedig a „legolaszabb” magyar város: ez az egyetlen vizsgált település, ahol a három legnépszerűbb étel mindegyike pizza.

Címkék: netpincér kutatás