2016. december 06.

Rendhagyó outdoor megoldás a Mercedes-Benztől

A Mercedes-Benz speciális, programmatic megoldással célzott outdoor megjelenéssel népszerűsíti legújabb modelljeit Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában.

A márka arra a gondolatra alapozta legújabb OOH kampányát, hogy az „autónk a személyiségünk vetülete”. Az MEC Hungary által fejlesztett és kreatív részről a HPS által koordinált smart citylight megoldás az autó és az autós között húzódó kapcsolatra épít, ezért a citylight előtt elhaladó autó típusa és márkája alapján programmatic megoldással különböző, teljesen személyre szabott hirdetésekkel céloz, így a sofőrnek a személyes preferenciáira alapozott üzeneteket lehet eljuttatni a megoldás segítségével.

A Mercedes-Benz digitális citylightja a WestEnd City Center bevásárlóközpont parkolójának bejáratánál látható. Mialatt az autóval érkezők megállnak, hogy parkolójegyet vegyenek, a rendszer megvizsgálja az autót, azonosítja a márkáját és a típusát, valamint kikalkulálja, hogy az előre meghatározott üzenetek közül melyik illik legjobban a gépkocsi típusához. Majd ahogy az autós továbbhalad, a személyre szabott márkaüzenet megjelenítésre kerül a digitális panelen.

A márka a Mercedes-Benz tulajdonosokat az „Ön a legjobbat választotta!” üzenettel köszönti, míg például a versenytársak modelljeivel érkező sofőröket kiemelkedően kedvező Mercedes-Benz finanszírozási ajánlattal lepi meg, vagy éppen az e-mobilitást népszerűsíti a „Váltson, hogy változtasson!” üzenettel.

Az ilyen típusú hirdetések eredményességét bizonyítja, hogy a MEC által végzett kérdőíves kutatásból - melyet a márka korábbi programmatic akciója kapcsán készített – kiderült: a célzási rendszerrel támogatott hirdetésekre a sofőrök 72 százaléka emlékszik, ellentétben a hagyományos, mindenki számára elérhető hirdetések 36 százalékos felidézési arányával. Az okosan célzott hirdetések ráadásul elterelik a figyelmet a többi hirdetésről, így valóban képesek kitűnni a reklámzajból. A felmérésből ugyanis kiderült, hogy ezen hirdetések észlelése után a válaszadók 50 százalékkal kevésbé emlékeztek a reklámkörnyezetre.

A márka egy korábbi, hasonló programmatic OOH kampánya számos elismerést kapott a szakmai díjátadókon, többek között a Daimler-csoport belső „Best Idea” díját, valamint a Golden Drum Silver Drum díját is bezsebelte 2016-ban.