2016. december 06.

Rendhagyó outdoor megoldás a Mercedes-Benztől

A Mercedes-Benz speciális, programmatic megoldással célzott outdoor megjelenéssel népszerűsíti legújabb modelljeit Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában.

A márka arra a gondolatra alapozta legújabb OOH kampányát, hogy az „autónk a személyiségünk vetülete”. Az MEC Hungary által fejlesztett és kreatív részről a HPS által koordinált smart citylight megoldás az autó és az autós között húzódó kapcsolatra épít, ezért a citylight előtt elhaladó autó típusa és márkája alapján programmatic megoldással különböző, teljesen személyre szabott hirdetésekkel céloz, így a sofőrnek a személyes preferenciáira alapozott üzeneteket lehet eljuttatni a megoldás segítségével.

A Mercedes-Benz digitális citylightja a WestEnd City Center bevásárlóközpont parkolójának bejáratánál látható. Mialatt az autóval érkezők megállnak, hogy parkolójegyet vegyenek, a rendszer megvizsgálja az autót, azonosítja a márkáját és a típusát, valamint kikalkulálja, hogy az előre meghatározott üzenetek közül melyik illik legjobban a gépkocsi típusához. Majd ahogy az autós továbbhalad, a személyre szabott márkaüzenet megjelenítésre kerül a digitális panelen.

A márka a Mercedes-Benz tulajdonosokat az „Ön a legjobbat választotta!” üzenettel köszönti, míg például a versenytársak modelljeivel érkező sofőröket kiemelkedően kedvező Mercedes-Benz finanszírozási ajánlattal lepi meg, vagy éppen az e-mobilitást népszerűsíti a „Váltson, hogy változtasson!” üzenettel.

Az ilyen típusú hirdetések eredményességét bizonyítja, hogy a MEC által végzett kérdőíves kutatásból - melyet a márka korábbi programmatic akciója kapcsán készített – kiderült: a célzási rendszerrel támogatott hirdetésekre a sofőrök 72 százaléka emlékszik, ellentétben a hagyományos, mindenki számára elérhető hirdetések 36 százalékos felidézési arányával. Az okosan célzott hirdetések ráadásul elterelik a figyelmet a többi hirdetésről, így valóban képesek kitűnni a reklámzajból. A felmérésből ugyanis kiderült, hogy ezen hirdetések észlelése után a válaszadók 50 százalékkal kevésbé emlékeztek a reklámkörnyezetre.

A márka egy korábbi, hasonló programmatic OOH kampánya számos elismerést kapott a szakmai díjátadókon, többek között a Daimler-csoport belső „Best Idea” díját, valamint a Golden Drum Silver Drum díját is bezsebelte 2016-ban.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.