2010. október 15.

Ringier: új főnök

Megtalálta romániai főnökét a Ringier. Helyi embert választottak. A hivatali előd a konkurenciához távozik.

Megtalálta romániai főnökét a Ringier. Helyi embert választottak. A hivatali előd a konkurenciához távozik.

A 44 éves Mihnea Vasiliu korábban a helyi Realitatea Media Group-ot és a Media Pro-csoportot is irányította. Az új vezető közvetlenül Florian Fels közép-európai Ringier-főnök alá tartozik majd a hierarchiában.

Július végén jelentette be a svájci médiaház, hogy távozik posztjáról a romániai cégének első embere. Akkor azt jelezték, legkésőbb jövő január végéig válik meg a 2008 márciusa óta betöltött tisztségtől Marius Hagger. Saját kérésére távozik, hogy a Neue Zürcher Zeitung kiadójánál „vállalhasson egy új szakmai kihívást”. (Mint később kiderült, a Neue Zürcher Zeitung kiadójához igazolt.) Hagger megtisztította a társaság romániai portfolióját, fontos költségcsökkentési lépéseket hajtott végre az elmúlt két esztendőben, amelyek a társaságot egészséges alapokra helyezték – idézi Florian Fels-et, a Ringier regionális igazgatóját a sajtóanyag.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

9 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.