2013. február 15.

Röplabda EB-t szponzorál a VELUX

A VELUX Cégcsoport lesz a szeptemberben megrendezendő 2013-as CEV Röplabda Férfi Európa-bajnokság névadó szponzora.

A VELUX Cégcsoport lesz a 2013-as CEV Röplabda Férfi Európa-bajnokság névadó szponzora. A bajnokságban részt vevő 16 ország közt lezajló 36 meccsnek Lengyelország és Dánia közösen ad majd otthont 2013. szeptember 20-29. között.

Így  a bajnokság hivatalos neve 2013 CEV VELUX Röplabda Férfi Európa-bajnokság – Döntő lesz.

A röplabda Európa-bajnokságot minden páratlan évben, kétévente szervezik meg. Az idei alkalommal 10 nap alatt 16 ország 36 meccset játszik. Várhatóan 100 országban értékesítik majd a közvetítés jogát a televízióknak. A röplabdatornát a cégcsoport az Európa-bajnokság végéig, 2013. szeptember 29-éig támogatja. A rájátszásokat és a negyeddöntőket Lengyelországban és Dániában rendezik, míg a középdöntőket és döntőket a dán nemzeti stadionban, a Parkenben tartják.

”Örömmel állapodtunk meg a cégcsoporttal a partnerségről, különösen annak köszönhetően, hogy a vállalat már nagy tapasztalattal rendelkezik jelentős sportesemények szponzorálásában, s ezek rendszerint hatalmas sikert könyvelhettek el” – nyilatkozta André Meyer, az Európai Röplabdaszövetség elnöke.

”A szponzori megállapodással még biztosabbak vagyunk abban, hogy az EuroVolley 2013 Dániában és Lengyelországban tovább növeli az Európa-bajnokság ismertségét. A következő évek mérkőzéseinek közkedveltsége is emelkedni fog ezáltal” – tette hozzá az elnök.

A VELUX Cégcsoport 2010 szeptembere óta a a Férfi Kézilabda Bajnokok Ligájának fő támogatója. Elkötelezett sportszponzorként a cégcsoport örömmel vállalkozott arra, hogy újabb nemzetközi sportesemény mellé álljon. “A röplabda igen népszerű sport célpiacaink nagy részén. A 2013 CEV VELUX Röplabda Férfi Európa-bajnokság – Döntő támogatása jó lehetőség arra, hogy szponzorációs portfóliónkat tovább bővítsük egy olyan sportággal, amely energikus, szenvedélyes és a világ legelterjedtebb sportjainak egyike” – mondta Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője. A döntésben nyilvánvalóan nagy szerepe lehetett abban, hogy a röplabda a világ 10 legnépszerűbb sportjának egyike, a röplabdameccseket Európa-szerte tévénézők milliói követik figyelemmel. Legutóbb, két évvel ezelőtt több mint 50 millió nézője volt a CEV Röplabda Férfi Európa-bajnokságnak, illetve 2011-ben 114 televíziós csatorna közvetítette a röplabdatornát.

A férfi Európa-bajnokság döntő aktuális hírei az eurovolley2013.dk honlapon érhetők el.

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. Magyarországon a cég 1986 óta van jelen a piacon – a magyarországi kft. a 200 legnagyobb profitú hazai vállalat egyike.