2014. április 29.

Rosalia, a nyárköszöntő borünnep (x)

Ha májusi napsütés, akkor Rosalia! A gesztenyefák árnyékában sétálgatva fesztiválhangulatban ismerheti meg Magyarország roséinak ezer arcát.

Ha májusi napsütés, akkor Rosalia! A gesztenyefák árnyékában sétálgatva hamisítatlan fesztiválhangulatban ismerheti meg Magyarország roséinak, pezsgő és habzó borainak ezer arcát. Jöjjön el, és válassza ki idei kedvenc roséját, pezsgőjét!

Rosé és Pezsgő Kert

Május 9-11. között a Gesztenyés kertben széles borkínálat, kiemelt rosé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat. Fellép az Irie Maffia, a MagyarVista Social Club és az iLLfon gT. Az éjfélig mulatók szórakoztatásáról a Jazzy DJ-je gondoskodik. Vasárnap színes, vidám gyerekprogramokkal várjuk a kicsiket: közös tánc, kézműveskedés, kenyérsütés, arcfestés, és mini KRESZ pálya kínál nekik szórakozást. Ha mélyebben szeretne elmerülni a rosék és pezsgők világában, látogassa meg a Rosé és Pezsgő Mustrát és váltson jegyet a Törley Pezsgő Egyetemre.

Minden nap az első 100, poharat vásárló vendég, aki rosé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát vagy cseppőrt kap ajándékba!

Éves Magyar Rosé Mustra

Május 10-én, szombaton bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé kínálat, valamint a siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők széles palettája. A borászok személyesen kínálják jégbe hűtött boraikat, melyek a rendezvény alatt szabadon kóstolhatók. A 14.30-ra érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végén megrendezett Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók a helyszínen. Az első 100 borkedvelőnek cseppőrrel, illetve a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontba szóló kedvezménykuponnal kedveskedünk.

Törley Pezsgő Egyetem

A még nagyobb szakmai elmélyülésre vágyók beiratkozhatnak a 17 órakor kezdődő Törley Pezsgő Egyetem kóstolóval egybekötött előadására is, ahol a Törley Pezsgőpincészet neves pezsgőszakértői minden apró fogásra és izgalmas részletre kiterjedő előadást tartanak a szénsavas borok készítéséről. Felejthetetlen, szakmailag hiteles előadás, első kézből, az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező, nemzetközileg is elismert pincészetének támogatásával. Utazzon velünk a gyöngyözőtől a palackos erjesztésű pezsgő borokig, a hozzáadott szénsavtól a "méthode traditionelle"-ig, a könnyed finesztől az élesztős, elegáns, champagne-i aromákig.

Bővebb információ, jegyárak: www.rosalia.hu