2013. június 25.

Rövid távon hozhat változást a digitális átállás

A Maxus médiaügynökség adott ki ″kisokost″ a digitális átállás reklámpiaci hatásairól.

A Maxus médiaügynökség adott ki ″kisokost″ a digitális átállás reklámpiaci hatásairól.

Nemcsak a két országos kereskedelmi csatorna közönségaránya csökken tovább, de elképzelhető, hogy visszaesik azok elérése a digitális átállást követő időszakban, amíg a nézőközönség beszerzi a szükséges eszközöket az analóg földfelszíni műsorsugárzás kiváltására. Ez más országok tapasztalatai alapján mintegy 3-5 hetes időszakot jelent - mondta el Nagy Marcell, a Maxus Hungary ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: mivel változik a közönség mennyisége és várhatóan csatornánkénti megoszlási aránya, az átállás után változás következhet be az országos kereskedelmi csatornák mozgó áras rendszerében is, az úgynevezett SAP-ban, ami meghatározza a reklámok értékesítését. A csatornák SAP-jára közvetlen hatással lehet a célcsoport affinitások megváltozása is a digitális átállással, ez pedig hatással lehet a kampányok teljesülésére.

A digitális átállás során – az uniós kötelezettségeknek eleget téve – Magyarországon két ütemben kapcsolják le a földfelszíni analóg műsorterjesztést, ami mintegy 400 ezer háztartást érint, ez a lakosság körülbelül 9-10 százalékát jelenti. A médiaügynökség által készített összefoglaló többek között azzal foglalkozik, hogy a folyamat pontosan mit jelent, melyek a várható hazai hatásai, különös tekintettel a hirdetők szempontjaira. Mint közölték: arra kívánják felhívni a döntéshozók figyelmét, hogy 2013 utolsó negyedévében megváltozhat a hazai televíziós reklámpiac, ezért érdemes a hirdetőknek felkészülniük erre az időszakra.

A Maxus által készített szakmai anyag elérhető ezen a linken: http://maxusglobal.hu/public-interest

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.