2016. augusztus 16.

Saját fejlesztésű wifi modemmel erősít a UPC

Az új készülék, amely a UPC anyavállalata, a Liberty Global saját fejlesztése, a 2,4 és az 5 GHz-es tartományban is működik.

A Liberty Global szakembereinek valódi felhasználói igényeken és tapasztalatokon alapuló, több éves kutató és fejlesztő munkájának eredménye a most bemutatott Connect Box. A modem újdonsága, hogy az általánosan elterjedt 2,4 GHz-es szabvány mellett a stabilabb kapcsolatot és magasabb sebességet lehetővé tevő 5 GHz-es frekvenciatartományban is működik. A készülék már a legmodernebb, AC szabványt képviseli, és rendelkezik Band Steering funkcióval is, ezáltal a korábban megszokottnál messzebbre és erősebben tudja továbbítani a vezeték nélküli internetezéshez szükséges rádiójeleket. A továbbfejlesztett jeltovábbítási szisztéma biztosítja azt is, hogy a UPC hálózatán elérhető akár 500 Mbit/sec sebességű internet ne veszítsen gyorsaságából a wifi kapcsolat szűk keresztmetszete miatt. A cég már több országban is bevezette a készüléket, a visszajelzések pedig egyértelműen pozitívak voltak.

A UPC Magyarország az augusztus 9-től érvényes, aktuális akció keretében a Fiber Power 120 és annál magasabb új internet-előfizetésekhez díjmentesen kínálja a Connect Box wifi modemet.

A szolgáltató tapasztalatai szerint a felhasználók sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy az otthoni és irodai internetkapcsolat minőségét nem csak az előfizetésben foglalt tényleges sávszélesség, hanem a wifi modem adottságai, illetve működési környezete is jelentősen befolyásolják. Számít, hogy a készüléket a lakás vagy iroda mely pontján, milyen egyéb, a rádiójeleket esetlegesen gyengítő eszköz (pl. háztartási gépek vagy elektronikai berendezések) közelében helyezik el, de sokat nyomhat a latban az épület falainak anyaga és vastagsága, vagy a szomszédban működő wifi eszközök mennyisége is. Bár a Connect Box minden tekintetben javít a felhasználói élményen, a UPC szakemberei azt ajánlják, hogy a szupergyors modem adottságainak minél jobb kihasználása érdekében, ennek elhelyezésénél is vegyék figyelembe az ügyfelek az említett szempontokat, amelyeket a UPC weboldalán részletesen is megtalálhatnak.