2017. március 14.

Saját gyártással ünnepel az Ozone

A Magyar Gyártás napjára az Ozone Network kedvelt saját gyártású filmjeiből készített válogatást, az adások között pedig rövid versidézetekkel emlékeznek a márciusi ifjakra.

A magyar sajtó napját 1990 óta minden évben március 15-én ünneplik, utalva arra, hogy 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt. Ennek apropóján alkotta meg ünnepi programtervét az Ozone Network, aminek középpontjában a hazai készítésű műsorok állnak. Az egész napos aktivitás célja, hogy felhívják a figyelmet a magyar gyártású televíziós tartalmakra és a műsorkészítők értékteremtő munkájára.

A technikai nehézségek és kis létszámú forgatócsoportok ellenére az elmúlt évek szakmai diadalútja is igazolja, hogy szükség van a magyar gyártású filmekre és sorozatokra.

Az Ozone Network mindig is fontosnak tartotta, hogy lokális tartalmakkal erősítse portfólióját, ezért jelenlegi műsorkínálatának nagy része (nyolc műsorral) saját gyártással készül, hosszútávú célja, hogy ez a szám a jövőben tovább emelkedjen.

A Magyar Gyártás napja alkalmából március 15-én a nézők a csatorna látványos programjai: az Ozone Utazás, a Magyarország Madártávlatból és az Egyenlítő adásaiból válogathatnak.