2014. február 20.

Sanoma: rossz számok

Nem sikerült valami fényesre a finn médiaház tavalyi éve, és még idénre is némi csökkenést prognosztizálnak most közzétett beszámolójukban.

Nem sikerült valami fényesre a finn médiaház tavalyi éve, és még idénre is némi csökkenést prognosztizálnak most közzétett beszámolójukban.

Ebben az áll: értékesítési árbevételük vagy 150 millióval, 2,22 milliárd euró közelébe esett, ami 6,6 százalékos csökkenést jelent. Eközben az egyszeri hatásoktól megtisztított működési eredmény 231-ről 155 millióra mérséklődött. Ha viszont a tavalyi év eseményeit nem vesszük ki a kalapból, akkor 50-ről 427 milliósra ugrott a negatív eredmény.

A Sanoma tavaly térségünkben is számos érdekeltségétől vált meg. Augusztusban romániai, nem sokkal később pedig bulgáriai, majd december közepén szerbiai érdekeltségétől vált meg a kiadó, amely most a cseh piacról lép ki.

A tavaly 17 millió eurós nettó forgalmat produkáló három cég vevője az Astrosat nevű társaság, amely a Verlagsgruppe Passauhoz tartozó Vltava-Labe-Presse és az rtv media vegyesvállalata. Az eladás a közlemény szerint a Sanoma portfolió-optimalizálási stratégiájának része.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.