2017. október 03.

Segítőket toboroz az IKEA

Október elsejével indult a cég Veled közösen elnevezésű, rászoruló gyermekek életkörülményeinek javítását célzó programja.

A svéd lakberendezési vállalat ötödik alkalommal segít az ország rászoruló gyermekeinek, áruházanként öt-öt szervezetet díjaznak majd. A Veled közösen kampányra tavaly az ország minden pontjáról érkeztek jelentkezések, végül a Borsod megyei Nem Adom Fel Alapítványt és az óbudai Kerék Bölcsődét választották fődíjasnak a szavazók, a soroksári IKEA áruház munkatársai a Páneurópai Általános Iskola étkezőjét újították meg. Összesen majd 200 IKEA munkatárs segített önkéntes munkával a több mint 3000 termék összeszerelésben.

A nevezési időszakban – 2017. október 1. és 30. között – az IKEA FAMILY klubtagok a www.veledkozosen.hu weboldalon jelölhetik a programba a szervezeteket, akik közül az IKEA munkatársai választják ki a 15 döntőst.

2018 februárjában, egy hónapon keresztül az IKEA FAMILY klubtagok szavazhatnak a döntős szervezetekre, és eldönthetik, hogy melyikük mekkora támogatást kapjon. Az áruházak által kiválasztott 5-5-5 jelölt szervezetet a szavazatok megoszlását figyelembe véve az IKEA különböző mértékben támogatja majd lakberendezési termékekkel. Ezen túl áruházanként egy szervezet, melyet az cég munkatársai választanak ki, további félmillió forint értékű pénzbeli segítséget kap. A támogatások értéke áruházanként több mint hétmillió forint értékű bútor és szabadon felhasználható félmillió forint készpénz.

A svéd lakberendezési vállalat minden segítő kézre számít, önkéntes munkával a program ideje alatt bárki segíthet a szervezeteknek, tavaly majd nyolcvanan tettek így. A Veled közösen weboldalán az ország egész területén 2018 februárjától várják szervezetek a jelentkezéseket azoktól, akik szakértelmükkel, kétkezi munkával vagy anyagilag szeretnének hozzájárulni a gyermekek életkörülményeinek javításához.

 

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.