2017. február 17.

Segítség a szmogban biciklizőknek

Porálarcot kaptak a biciklis futárok Budapesten a 3M Magyarországtól.

A budapesti biciklis futároknak ajándékozott porálarcokat a 3M Magyarország, amelyet nemcsak a szmogriadó idején érdemes viselniük a forgalomban kerekezőknek. A maszkok könnyen viselhetők, többször használhatóak és védenek a szálló por okozta ártalmak ellen.

Ezen a télen a szmog alaposan megkeseríti a budapestiek életét. A fővárosban kialakult helyzet a biciklis futárokat az átlagembereknél jóval erőteljesebben érinti, hiszen ők munkájuk során aktív testmozgást végeznek a szabad levegőn, így valószínűleg több szennyezett levegőt szívnak be, és több káros anyag juthat a tüdejükbe.

Ezért döntöttek úgy a 3M-nél, hogy a budapesti biciklis futárok számára ingyenesen biztosítanak porálarcokat, amelyek könnyen viselhetők, és megvédenek a szálló por ellen.

„Tudjuk, hogy a légzésvédelem kiemelt fontosságú, legyen szó veszélyes anyagokkal történő munkavégzésről, ház körüli teendőkről, vagy akár kerékpározásról” – mondta el Rádóczki Zoltán, a 3M Hungária Kft. alkalmazásfejlesztő munkavédelmi szakmérnöke. „Éppen ezért számos különböző légzésvédő áll vásárlóink rendelkezésére, amelyek közül most két típust szeretnénk a rendelkezésetekre bocsátani, hogy ezzel járuljunk hozzá egészségetek megőrzéséhez.”

Címkék: gazdaság 3m kerékpár