2014. július 31.

Shakira lenyomta Darth Vadert

Az Activia által szponzorált klip a Volkswagen reklámját előzte meg a legtöbbet megosztott videók listáján.

Az Activia által szponzorált klip a Volkswagen reklámját előzte meg a legtöbbet megosztott videók listáján.

Shakira La La La című multifunkciós dala lett a legtöbb alkalommal megosztott hirdetés az Unruly szerint. A dal egyszerre volt a foci vb dala, a Danone Activia hirdetése és persze slágerlistás zene, amellyel eközben a World Food Programme-ot támogatták. Az első helyet eddig a Volkswagen Csillagok háborúja tematikájú Super Bowl-hirdetése birtokolta 2011 februárja óta.

 

Az idén májusban debütált videó a Facebookon, a Twitteren ls a blogoszférában 5,3 milliónál is több megosztást kapott. Egész pontosan 5 375 756 share-rel büszkélkedhet, míg az eddigi első Vokswagen-reklám 5 372 945 megoaztást ért el. Az előzés tehát igen szűk, de két hónap alatt tudta ezt elérni a dal.

 

Az alapok erősek voltak, hiszen Shakira az első személy, aki 100 millió Facebook lájkot tudhat a magáénak, ehhez adódott hozzá a Danone Activia és persze a vb marketingereje. Az együttműködésnek már műfaji meghatározása is van, ez az úgynevezett trackvertising. Azaz a zenész és a márka együttműködéséből születik egy olyan dal, ami egyszerre teljes értékű zenei produktum és reklám egyben.