2018. február 16.

Sikeres magyar márkát vásárol meg az ALDI

A cég megvásárolja az Alföldi Tej Kft. „Kokárdás” márkáját, így hazai története során először szerez tulajdonjogot egy magyar brandben.

A diszkont filozófia megalkotójaként az ALDI folyamatosan magas minőségű, innovatív termékeket nyújt vásárlói számára tartósan alacsony áron. Áruházláncunk sikerének egyik alapkövét a kizárólag az ALDI üzletek polcain elérhető saját márkás termékek jelentik, amelyek kínálatunk mintegy 80%-át teszik ki: az ALDI nem csupán az élelmiszer, hanem a non-food termékkategóriában is kínál saját márkákat, így minden vásárlói célcsoport számára olcsó és megbízható megoldást nyújt - írják.

Az ALDI arra törekszik, hogy minél több magyar, illetve hazai terméket kínáljon üzletei polcain, ezért már 2008-as magyarországi piacra lépése óta különösen a friss tej, a tőkehús és a zöldség-gyümölcs területén magyar beszállítóktól vásárol termékeket - teszik hozzá.

"A kezdetek óta beszállítónk az Alföldi Tej Kft., amely immár közel negyven termékünk esetében biztosítja a garantáltan magas minőséget és a fogyasztóink által keresett és elvárt magyar ízvilágot. Ebben az évben az ALDI a biotejet is magyar beszállítótól fogja beszerezni, így Magyarországon az ALDI lesz az egyetlen kiskereskedelmi lánc, amelyben valamennyi kiszerelésű friss és UHT tej, továbbá minden típusú trappista sajt magyar termék lesz" - olvasható a közleményben.

Kokárdás tej

„A Kokárdás márka megvásárlásával platformot hozunk létre tejtermék-kínálatunk további bővítésére, és a hazai fogyasztók igényére reagálunk, akik egyre jobban keresik a kedvező árú magyar termékeket üzleteinkben. A Kokárdás mindennek tökéletesen megfelel, hiszen már a csomagolásról is egyértelműen látszik, hogy magyar termék, a kiszereléseket és az árazást pedig úgy alakítottuk, hogy kategóriájában a legtöbb előnyt nyújtsa a vásárlóknak. Köszönjük az Alföldi Tej Kft.-nek, hogy a Kokárdás márka innovációjával hozzájárultak az ALDI-vásárlók elégedettségének további növeléséhez” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

„Az Alföldi Tej Kft és az ALDI Magyarország Bt. kapcsolata több mint 10 éve kezdődött. A 2003-ban 23 tejtermelő gazda által alapított Alföldi Tej Kft az diszkonthálózat 2008-as piacra lépésének évében megkezdte az első termék beszállítását. A beszállított termékek köre évről évre bővült. A kialakult jó kapcsolat eredményeként mindkét vállalat stratégiai partnerként tekint egymásra. 2018-ra több mint 100 magyar tejtermelő gazda csatlakozott az Alföldi Tej Kft sikeres modelljéhez. A vállalat által gyártott termékek mind magyar alapanyagból, magyar munkaerő által, Magyarországon előállított termékek. 2017-ben az árbevétel elérte az 53 Mrd Ft-ot, a két gyárban a munkavállalói létszám pedig a 630 főt. A termékek folyamatos elismerésben részesülnek, mint például a Superbrands, a Best Buy, vagy az Év Terméke Díj” – mondta Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója.