2016. június 27.

Sikerrel startolt a Dunapest Fesztivál

Az Observer Budapest Médiafigyelő Kft. elemzése szerint a Dunapest Fesztiválról 102 híranyag jelent meg június 1-20. között, amelyek többsége kedvező hangvétellel számolt be a Dunát középpontjába állító rendezvénysorozatról.

Legtöbbjük a programok ingyenességét, sokszínűségét, és a rendezvény újszerűségét hangsúlyozta. A megjelenések 64 százaléka pozitív, 36 százaléka semleges polaritású volt, negatív hangvételű tartalom nem volt azonosítható a vizsgált időszakban.

A Dunapest Fesztiválról szóló híradások száma június 15-17. között volt kiemelkedő, ekkor került napirendre a híranyagok 55 százaléka. A legtöbb kedvező megjelenés a fesztivál elindulásáról (47), valamint az A Capella Fesztiválról (8) és Julius Popp Bit.Fall című installációjáról (8) született. Összesítve 70 híranyag online felületen, 20 print forrásokban, 12 RTV médiumokban kapott helyet.

A legnagyobb médiafigyelmet 50 megjelenéssel a Dunapest Fesztivál elindulása kapta. A rendezvényt beharangozó híradások az online médiumok napirendjét dominálták. A player.hu és a fidelio.hu is kiemelte, végre olyan fesztivál kerül megrendezésre, amelynek a Duna áll a középpontjában. A magyarhirlap.hu és a hirado.hu Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes 9-én tartott sajtótájékoztatója nyomán arról számoltak be, hogy a rendezők szándéka fontos kortárs alkotók bemutatása és új együttműködések elindítása, miközben a Dunára és a városlakók folyóval való kapcsolatára irányítják a figyelmet.

Kulcsár Andrea főszervező és Weyer Balázs programigazgató a fesztivál céljával és programjával kapcsolatban az M1 híradójának nyilatkozott 9-én. A beszámolóban kiemelték, hogy a szakemberek szerint sokkal több fantázia és lehetőség van a Dunában, mint amennyit a budapestiek most kihasználnak. A nyomtatott napilapok közül a Magyar Hírlap, a Magyar Nemzet és a Népszabadság közölt cikkeket a fesztivál elindulásával kapcsolatban.

Címkék: fesztivál

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.