2016. június 27.

Sikerrel startolt a Dunapest Fesztivál

Az Observer Budapest Médiafigyelő Kft. elemzése szerint a Dunapest Fesztiválról 102 híranyag jelent meg június 1-20. között, amelyek többsége kedvező hangvétellel számolt be a Dunát középpontjába állító rendezvénysorozatról.

Legtöbbjük a programok ingyenességét, sokszínűségét, és a rendezvény újszerűségét hangsúlyozta. A megjelenések 64 százaléka pozitív, 36 százaléka semleges polaritású volt, negatív hangvételű tartalom nem volt azonosítható a vizsgált időszakban.

A Dunapest Fesztiválról szóló híradások száma június 15-17. között volt kiemelkedő, ekkor került napirendre a híranyagok 55 százaléka. A legtöbb kedvező megjelenés a fesztivál elindulásáról (47), valamint az A Capella Fesztiválról (8) és Julius Popp Bit.Fall című installációjáról (8) született. Összesítve 70 híranyag online felületen, 20 print forrásokban, 12 RTV médiumokban kapott helyet.

A legnagyobb médiafigyelmet 50 megjelenéssel a Dunapest Fesztivál elindulása kapta. A rendezvényt beharangozó híradások az online médiumok napirendjét dominálták. A player.hu és a fidelio.hu is kiemelte, végre olyan fesztivál kerül megrendezésre, amelynek a Duna áll a középpontjában. A magyarhirlap.hu és a hirado.hu Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes 9-én tartott sajtótájékoztatója nyomán arról számoltak be, hogy a rendezők szándéka fontos kortárs alkotók bemutatása és új együttműködések elindítása, miközben a Dunára és a városlakók folyóval való kapcsolatára irányítják a figyelmet.

Kulcsár Andrea főszervező és Weyer Balázs programigazgató a fesztivál céljával és programjával kapcsolatban az M1 híradójának nyilatkozott 9-én. A beszámolóban kiemelték, hogy a szakemberek szerint sokkal több fantázia és lehetőség van a Dunában, mint amennyit a budapestiek most kihasználnak. A nyomtatott napilapok közül a Magyar Hírlap, a Magyar Nemzet és a Népszabadság közölt cikkeket a fesztivál elindulásával kapcsolatban.

Címkék: fesztivál

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

12 órája

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.