2014. április 09.

Slim a szomszédban erősít

A mexikói milliárdos szépen lépeget előre: ha eredményre vezetnek a tárgyalások, tovább növelheti befolyását az osztrák telkó-óriásban.

A mexikói milliárdos szépen lépeget előre: ha eredményre vezetnek a tárgyalások, tovább növelheti befolyását az osztrák telkó-óriásban.

A tavalyig három éven át a világ leggazdagabb embereként ismert Carlos Slim Helú cége, az America Móvil ugyanis egyezségre jutna a Telekom Austria (TA) másik nagy tulajdonosával, az ÖIAG-gal arról, hogy egyesítik szándékaikat és erőiket, és közös stratégiával irányítják a távközlési társaság ügyeit.

A Handelsblatt beszámolója szerint a mexikói milliárdos részesedése a mostani 27-ről 30 százalék fölé ugrana. Mivel a leendő partnereké a TA-papírok 55 százaléka, ha összeállnak, az osztrák jogszabályok alapján kivásárlási ajánlatot kellene tenniük a vállalat többi tulajdonosának. Ez pedig tovább növelheti Slim befolyását a cég ügyire.

Új város csatlakozott a Coca-Cola dunai projektjéhez

1 napja

A Coca-Cola HBC Magyarország támogatásával indult I Love Duna projekt a strandolás és a folyóhoz köthető szabadidős programok népszerűsítésén keresztül szeretné felhívni a figyelmet a felelős vízhasználat fontosságára.

Innovációs versenyt hirdet az SAP

1 napja

15 ezer eurós összdíjazású, kétfordulós régiós innovációs versenyt hirdet az SAP, a Techstars accelerátorral közösen. A résztvevőknek nagyvállalatok létező problémáit kell megoldaniuk.