2016. július 08.

Snapchaten kampányol az Arena Plaza

Magyarországon az elsők között indított Snapchatet az Arena Plaza. Egy hét alatt 900-ra nőtt a bevásárlóközpont követőinek száma, ezzel új rekord született a hazai közösségi médiában.

Az Arena Plaza évek óta sikerrel használja a közösségi felületeket: a stílusos tartalmaknak és formabontó kampányoknak köszönhetően Facebookon több mint 184 ezer, Instagramon pedig már 7000 követője van. A bevásárlóközpont nyáron egy új platformot, a hazánkban is egyre népszerűbb Snapchatet vette célba.

Közleményükben az áll: bár az időzáras fotó- és videóküldő alkalmazásnak friss adatok szerint világszerte már 100 millió felhasználója van, a magyar piac még nem igazán ismerte fel az ebben rejlő lehetőségeket. A hazai közösségi média legnépszerűbb bevásárlóközpontja social media ügynöksége, a Mindea javaslatára, az elsők között döntött saját Snapchat-profil indításáról.

A profil létrehozása után az Arena Plaza egy exkluzív, csak a Snapchaten elérhető nyereményjátékot hirdetett meg június 20. és 27. között, melynek fontos eleme volt a felület sajátosságaihoz illeszkedő, naponta változó tartalom. A játék keretében a bérlők által felajánlott, fesztiválszezonra hangolt ajándékcsomagokat lehetett naponta megnyerni, ezekről minden nap kikerült egy My Story, amit a játékosoknak le kellett fotózni és feltölteni az Instagramra #ArenaFesztival hashtaggel.

A folyamatosan változó tartalomra azért volt szükség, mert egy My Story mindössze 24 óráig elérhető, így fenntartható a követők érdeklődése és hatékonyan lehet őket aktivizálni.

A játék óriási sikert aratott: az Arena Plaza Snapchat profiljának 840 követője lett egy hét alatt, ami nagyjából a magyarországi felhasználók 1 százalékát teszi ki.

Címkék: gazdaság snapchat