2013. szeptember 13.

SocialDaily néven nemzetközi vizekre evez a SocialTimes

A közösségi médiás vállalkozás nemzetközi expanzióba kezdett a KVK Invest Kft.-vel történt megállapodást követően.

A közösségi médiás vállalkozás nemzetközi expanzióba kezdett a KVK Invest Kft.-vel történt megállapodást követően.

A három évvel ezelőtt létrejött, közösségi médiára specializálódott kiadói, technológiai és kommunikációs márka alapítói nemrég befektetői szerződést kötöttek a KVK Invest Beruházási Kft.-vel, ami új távlatokat nyitott a cég számára. A megállapodás értelmében egy új vállalat jött létre, mely folytatja a termékek fejlesztését és nemzetközi expanzióba kezd.

A befektetést követően a portál új néven, a SocialDaily.com címen folytatja tevékenységét, nő a munkatársaik száma - azt nem közölték, mennyivel-, és az új szakportálok mellett az ősz folyamán bevezetnek néhány szórakoztató tartalmú weboldalt is.

A tőkebefektetést követően a cég a socialAd területre is be kíván lépni, amelyben értékteremtő megoldásokat kínálnak a márkatulajdonosoknak.

A közösségi média hype-ot lovagolták meg

A közösségi média hirtelen expanziója 2010-ben hívta létre a SocialTimes oldalt azzal a céllal, hogy a naponta frissülő toplistákkal és szerkesztőségi tartalommal segítsen a piaci szereplőknek eligazodni a folyamatosan alakuló közösségi média marketing világában, valamint hogy a téma iránt érdeklődők egy helyen értesüljenek az aktuális trendekről.

„Ha a sportnak, az autóiparnak, a reklámnak... és a világon megannyi területnek van szakportálja, akkor a közösségi média, amely életünk szerves részét képezi és átfogalmazza a márkakommunikációt, végképp megérdemel egy önálló információs médiumot” - gondolta Radisics Milán marketingszakértő, amikor kollégáival megálmodták a mai SocialDaily.com oldalt.

Időközben az oldal kibővült számos hasznos funkcióval, így a napi tartalom mellett a cég marketing-alkalmazásokat fejleszt és adatokat szolgáltat, köztük teljesen ingyenesen elérhető a 13 ezer hazai Facebook oldal napi változása és analitikája, 240 ország részletes Facebook statisztikája és a mobil felhasználók penetrációja. A SocialDaily csapata olyan üzleti szoftvereket is kifejlesztett, amelyek képesek analizálni a márkák és a médiumok jelenlétét a közösségi hálón és a hirdetésoptimálizálás területén új távlatokat nyitnak a márkatulajdonosoknak.

A tőkebefektető KVK Investnek egyébként a SocialDaily Kft. mellett több hazai technológiai startupban is van érdekeltsége.