2013. szeptember 13.

SocialDaily néven nemzetközi vizekre evez a SocialTimes

A közösségi médiás vállalkozás nemzetközi expanzióba kezdett a KVK Invest Kft.-vel történt megállapodást követően.

A közösségi médiás vállalkozás nemzetközi expanzióba kezdett a KVK Invest Kft.-vel történt megállapodást követően.

A három évvel ezelőtt létrejött, közösségi médiára specializálódott kiadói, technológiai és kommunikációs márka alapítói nemrég befektetői szerződést kötöttek a KVK Invest Beruházási Kft.-vel, ami új távlatokat nyitott a cég számára. A megállapodás értelmében egy új vállalat jött létre, mely folytatja a termékek fejlesztését és nemzetközi expanzióba kezd.

A befektetést követően a portál új néven, a SocialDaily.com címen folytatja tevékenységét, nő a munkatársaik száma - azt nem közölték, mennyivel-, és az új szakportálok mellett az ősz folyamán bevezetnek néhány szórakoztató tartalmú weboldalt is.

A tőkebefektetést követően a cég a socialAd területre is be kíván lépni, amelyben értékteremtő megoldásokat kínálnak a márkatulajdonosoknak.

A közösségi média hype-ot lovagolták meg

A közösségi média hirtelen expanziója 2010-ben hívta létre a SocialTimes oldalt azzal a céllal, hogy a naponta frissülő toplistákkal és szerkesztőségi tartalommal segítsen a piaci szereplőknek eligazodni a folyamatosan alakuló közösségi média marketing világában, valamint hogy a téma iránt érdeklődők egy helyen értesüljenek az aktuális trendekről.

„Ha a sportnak, az autóiparnak, a reklámnak... és a világon megannyi területnek van szakportálja, akkor a közösségi média, amely életünk szerves részét képezi és átfogalmazza a márkakommunikációt, végképp megérdemel egy önálló információs médiumot” - gondolta Radisics Milán marketingszakértő, amikor kollégáival megálmodták a mai SocialDaily.com oldalt.

Időközben az oldal kibővült számos hasznos funkcióval, így a napi tartalom mellett a cég marketing-alkalmazásokat fejleszt és adatokat szolgáltat, köztük teljesen ingyenesen elérhető a 13 ezer hazai Facebook oldal napi változása és analitikája, 240 ország részletes Facebook statisztikája és a mobil felhasználók penetrációja. A SocialDaily csapata olyan üzleti szoftvereket is kifejlesztett, amelyek képesek analizálni a márkák és a médiumok jelenlétét a közösségi hálón és a hirdetésoptimálizálás területén új távlatokat nyitnak a márkatulajdonosoknak.

A tőkebefektető KVK Investnek egyébként a SocialDaily Kft. mellett több hazai technológiai startupban is van érdekeltsége.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.