2014. január 23.

Sok pénzt hozott a ProSiebenSat.1 eladása

Szépen kerestek a befektetők azon, hogy nemrégiben eladták a hét esztendeje felvásárolt német médiacsoportot – írta a minap a Spiegel.

Szépen kerestek a befektetők azon, hogy nemrégiben eladták a hét esztendeje felvásárolt német médiacsoportot – írta a minap a Spiegel.

A lap beszámolója szerint ugyanis mintegy félmilliárd eurós - pontosan 550 millió eurós - profittal szállt ki a ProSiebenSat.1-csoportból a KKR és a Permira, amelyek anno hárommilliárd euróért szerezték meg a társaságot.

És, jegyzi meg a cikk, nem csak most kaszáltak a befektetők, hanem akkor is, amikor eladták a cégcsoportnak a korábban szerzett, majd azzal összegyúrt SBS-érdekeltségeket. Azon a meneten a lap szerint 750 millió euró körüli összeget kereshettek.

A Spiegel megjegyzi: a tévé menedzsmentje is jól járt a kettős távozásával, hiszen szerződéseik csinos búcsú-bónuszt tartalmaznak.

Százból tizenöt magyar márkahű

1 órája

Kétszer olyan márkahűek a magyarok, mint a világátlag: 15 százalékuk ragaszkodik a megszokott termékekhez. Ugyanakkor több mint egynegyedük nyitott a korábban nem próbált termékekre is - derül ki a Nielsen felméréséből.

Megújult a Magyar PR Szövetség etikai kódexe

2 órája

A Magyar Public Relations Szövetség erkölcsi normagyűjteményét a társadalmi és gazdasági élet szereplőinek jelenben érvényes igényeihez, az ország és a világ megváltozott kihívásaihoz igazították.