2014. július 14.

Sok pénzt veszítenek a cégek a negatív online tartalmak miatt

Ennek megfelelően félnek is a versenytársak, az elégedetlen alkalmazottak vagy épp a közösségi médiában írogató felhasználók kommentjeitől.

Ennek megfelelően félnek is a versenytársak, az elégedetlen alkalmazottak vagy épp a közösségi médiában írogató felhasználók kommentjeitől.

A cégek zöme aggódik az online reputációja miatt, derül ki az Igniyte kutatásából, melyet brit vállalkozások körében végzett. A megkérdezettek háromnegyede szerint a cégüket érintő, negatív kicsengésű online tartalmak miatt kell a leginkább aggódniuk. A vállalkozások ötöde nem elégedett azzal, hogy a cége milyen színben tűnik fel a Google első találati oldalán.

Simon Wadsworth, az Igniyte ügyvezetője szerint a cégek végre kezdenek ráébredni, hogy az online hírnevük fontos üzleti eszköz, de a kapcsolódó kihívásokat a legtöbbjük egyelőre nehezen kezeli. Mindössze a megkérdezett vezetők harmada érzi úgy, hogy minden, a cégük online reputációjának alakításához szükséges képességgel és eszközzel rendelkeznek.

A válaszadók több mint fele érzi úgy, hogy az őket érintő negatív tartalmak káros hatással vannak az üzletre. Leginkább a versenytársak által posztolt tartalmak miatt aggódnak, de a dühös munkavállalók, a kedvezőtlen médiamegjelenések és a közösségi média is fejtörést okoznak.

Mivel sokan nem tudnak mit kezdeni az online tartalmak, vélemények kezelésével, a többség kiszervezi a kapcsolódó feladatokat. Olyannyira fontos pedig ez a feladat, hogy a cégek egy jelentős része egész online stratégiája egyik központi elemének tekinti a káros tartalmak semlegesítését.

A válaszadók 88 százaléka szerint a termékeiket, szolgáltatásaikat megvásárlók számára fontos a pozitív online összkép, ám 45 százalékuk mégsem járt sikerrel a negatív tartalmak kezelésében.

És persze mindennek közvetlen pénzügyi vonatkozásai is vannak. A válaszok alapján a cégek átlagosan 46 815 fontos veszteséget szenvedtek el a káros online tartalmak miatt. A válaszadók majdnem tizede ötvenezernél is nagyobb kárról számolt be.

A teljes kutatás elérhető itt: http://www.igniyte.co.uk/online-reputation-management/guides/