2014. június 11.

Sok új terv a MAKSZ-nál

Az elnök maradt, néhány szekciónál frissítés volt az élen.

Az elnök maradt, néhány szekciónál frissítés volt az élen.

Aczél László (Y&R) tölti be újabb két évig a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ)elnöki pzstját, miután újabb két évre bizalmat kapott a tagságtól az rendes éves közgyűlésén. Az ATL szekciót továbbra is Blaskó Nikolett (ACG) vezeti, az elnökségi tagok közé pedig Bölcs Ádámot (Well), Tóth Gábort (Geometry Global) és Urbán Zsoltot (HD Group) is beválasztották. A médiaszekció élén a következő időszakban Szabó Edina (OMD) áll, mellette Gulyás János (MEC Hungary) is helyet foglal az elnökségben. A BTL szekciót mostantól Sipos Dávid (HPS Group) irányítja. Az online szekciót továbbra is Erős Attila (Fastbridge) vezeti, munkáját Kovács Nándor (kirowski Isobar) és Probáld Attila (HPS Digital) segítik. A MAKSZ év elején indult PR szekciója élén Balatoni Zsófia (Uniomedia) áll.

Aczél László elmondta: a szervezet az elkövetkező időszakban néhány főbb projektre fókuszál majd, és azokat az eddigiekhez képest jóval erőteljesebben fogja kommunikálni. Ilyen projekt a Tenderezési Útmutató bővítése, az ügynökségeknek súlyos veszteségeket okozó, meg nem valósuló, „felesleges” tendereztetéssel szembeni fellépés. A MAKSZ idén tervezi megjelentetni Kompenzációs Útmutatóját, melyben az egyes feladatokra fordítandó ügynökségi munkaórák meghatározása mellett különböző kompenzációs modellek is szerepelni fognak. A piackutatókkal (PPT) közösen kidolgozott Reklámkutatási Útmutató szintén idén nyáron kerül bemutatásra. A MAKSZ tervei között szerepel továbbá saját brandjeinek erősítése, mint amilyen az M-Lista, az Arany Penge és az EFFIE; a KRU kreatív utánpótlás-nevelés folytatása a Young Lions, a Portfolio Night, a Nemes Juli-díj és az Eurobest Young Creatives programokkal, valamint az online marketing és BTL oktatási projektek továbbvitele.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.