2020. június 05.

Sokszínűségi programsorozat az elfogadásért a Tescónál

Az Európai Sokszínűségi Karta tavalyi aláírása után a Tesco idén négy napon át tartó interaktív programsorozatot rendezett.

„Nemcsak vásárlóink, de mi, Tesco munkatársak is sokan vagyunk sokfélék. Nem az számít, ki honnan jött vagy milyen pozícióban dolgozik, hanem a személyiségük. Fontosnak tartjuk, hogy nálunk mindenki otthon érezze magát, és a legjobbat hozhassa ki magából, hiszen a sokszínűség az üzleti sikereket is előmozdítja. Éppen ezért csatlakoztunk tavaly az Európai Sokszínűségi Karta aláíróihoz, idén május 25. és 28. között pedig Sokszínűségi hetet szerveztünk, melynek keretében foglalkoztunk a rejtett előítéletekkel, a kulturális sokszínűséggel, valamint mások és önmagunk tudatos elfogadásával” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A szemléletformáló és a járvány miatt online platformra átültetett programokat a vállalat elsőként tesztjelleggel a központi iroda több száz munkatársának rendezte meg. A tematikus hét során a Hősök Tere Kezdeményezés által vezetett beszélgetés a rejtett előítéletekről éppúgy szerephez jutott, mint a Lego Serious Play segítségével elmesélt személyes történetek a sokféleségről, másságról.

Rendhagyó nyelvórákon a kollégák a szlovák, cseh, valamint lengyel nyelvek mellett hindi és jelnyelvi leckéket is vehettek, a Magyarországon élő külföldi munkatársak pedig kerekasztal-beszélgetés keretében meséltek a beilleszkedésről, a kulturális különbségekről. A Háttér Társaság munkatársával az identitás felvállalásának fontosságát és annak elősegítését, az újrakezdés, reintegráció témáját pedig a Mesekörrel járták körbe a résztvevők.

A rendezvénysorozat záró napján Palya Bea énekes, dalszerző vezetésével a kollégák a belső félelmek leküzdésének technikájával ismerkedtek meg, végül pedig az AdniJóga által szervezett közös mozgás segítségével nyolc, hátrányos helyzetű jógacsoport támogatásához is hozzájárultak - írják.

Címkék: gazdaság tesco hr