A Média kategória nagydíjának győztese az isztambuli Y&R Team Red, a legtöbb médiadíjat a MediaCom vihette haza.

A Promóció & Aktiváció kategória 3196 nevezője között 117 oroszlánt osztottak ki. A Nagydíjat a Grey London kapta a brit Volvo Lifepaint című kampányáért, melynek kapcsán a kreativitás mellett az emberiességhez való pozitív hozzájárulást emelte ki a zsűri.

A Direct Lions 2813 nevezőjéből 83 kapott díjat. A Grand Prix a Grey New York-hoz került a Volvo Interception kampányáért, mely a Superbowl egyik legnagyobb visszhangot kiváltott reklámja volt.

Mobil kategóriában 1246 nevezés érkezett és 57-et díjaztak. Nagydíjas a Google Mountain View a Google Cardboardért, amely „demokratizálta a virtuális valóságot”.

Sajtó kategóriában 4470 indulóra 79 Oroszlán jutott. A Grand Prix-t a The Community/La Communidad Miami Buenos Aires városának készített sorozata vitt el „frissességéért, eredetiségéért és kreatív bátorságáért”, a komfortzónából való kilépésért.

A nemek közti hátrányos megkülönböztetés ellen küzdő kampányok között nyolc Glass Liont osztottak ki. Közülük a fődíjas a BBDO India Procter & Gamble számára készített „Touch the Pickle” kampánya lett. Az indoklás szerint egy olyan hirdetőről van szó, amelynek nem csupán társadalmi felelőssége, de üzleti érdeke is a kérdés előmozdítása, és ezzel a világ egyik legkonzervatívabb piacán is eredményeket tudott elérni.

A 131 Közterületi díj közül a zsűri saját elmondása szerint könnyedén választotta ki a nagydíjast: az Apple Cupertino az iPhone 6 bevezetését támogató „World Gallery” kampányban az innováció és az egyszerű gondolkodás ötvözetét szereték.

A Kreatív hatékonyság kategória újabb elismerést hozott a Forsman & Bodenfors Volvo kamionok számára készített „Live Test Series” sorozatának, amelyben az elhíresült Jean Claude van Damme-féle spárgázós film is szerepelt. A kategóriában ezen kívül további 16 díjat osztottak ki.

A 79 PR-díj közül Grand Prix-t nyert az MSL Group NY és a Leo Burnett Toronto által a Procter & Gamble Always márkája számára készített, a hazai szakmai médiában is visszhangot kiváltott #Like a Girl kmpánya.

Média kategóriában 80 oroszlán talált gazdára: nagydíjas az isztambuli Y&R Team Red Vodafone számára készített „Vodafone Red Light Application / Between Us” kampánya, melynek esetében a vállalati kampányok legjobb tulajdonságai és a civil kezdeményezések kreativitásának ötvözetét, valamint a technológiaközpontúságot emelte ki a zsűri. A legtöbb média-oroszlánt, szám szerint hatot (négyet vezető és kettőt partnerügynökségként) a MediaCom nyerte.

A hazai díjazottakról itt írtunk.