Jóval reálisabb képet fest a tengerentúli tőzsdespekulánsról, mint egy nemrégiben megjelent propagandaalkotás.

Nemrégiben mutatták be a "Jó. Szerencse. Soros” (Good. Fortune. Soros.) című, Soros György életéről szóló filmet, amely egyfajta propagandafilmként szinte kizárólag kedvező megvilágításban mutatja be a milliárdost. Van azonban egy másik film is a tőzsdespekulánsról, amely most jelent meg, és egész másként ábrázolja őt - hívta fel a figyelmet a "Radikális milliárdos: Soros György és a terv Amerika átalakítására" (Billionaire Radical: George Soros and the Scheme to Remake America) című alkotásra a V4NA hírügynökség.

Bár a két film között van hasonlóság, mindkettőben feltűnik például Tucker Carlson, a Fox News sztárműsorvezetője, illetve a Black Lives Matter (BLM) mozgalom is,

a különbségek miatt mégis azt hihetnénk, hogy nem is ugyanarról az emberről van szó.

Az egyik téma, amelyet a két film teljesen másképp dolgoz fel, az Soros György gyermekkora és a holokauszt.

Például a korábbi filmeben az a tény, hogy a milliárdos gyerekként segített a zsidók kisemmizésében, csak Twitter-bejegyzésekben tűnik fel, de egy szakértő szerint nem igazak azok az utalások, amelyek szerint Soros náci kollaboráns lett volna.

Ehhez képest a Radikális milliárdos című alkotásban bejátsszák azt a régi interjúrészletet, amikor Soros György maga mondja el, hogy "egyáltalán nem" volt számára nehéz kisemmizni a zsidókat. Állítása szerint gyerekként nem láthatók át az összefüggések. Amikor a műsorvezető megkérdezte tőle, érzett-e bűntudatot, interjúalanya magabiztos nemmel fellelt.

A filmben Scott Walter, az amerikai Capital Research Center elnöke elmondja, hogy szinte nincs is olyan meghatározó baloldali szervezet, amely ne kapna támogatást Soros Györgytől és a Ford Foundationtől.

Címkék: soros györgy