2017. február 17.

Sport jachtot fejlesztett a Lexus

Az egyedi tanulmányt Akio Toyoda, a Lexus márkaimázsért felelős vezetője mutatta be a floridai Miami Beachen.

A Toyota Marine részleg néhány évvel ezelőtt meghívta Akio Toyodát, a Toyota világszintű elnökét, hogy töltsön néhány napot a vízen, és próbálja ki a Japánban hamarosan bemutatkozó Ponam prémium jacht-családot. Akio Toyodát mesterpilótaként fellelkesítette a turbódízel motorok ereje, akárcsak a modern hajótestek irányíthatósága és stabilitása, és a Lexus International márkaimázsért felelős vezetőjeként pedig azonnal felötlött benne, milyen hatásosan egészíthetné ki egy stílusos, nagy teljesítményű prémium jacht a Lexus életstílust. Ez a gondolat öltött testet abban az elképzelésben, hogy a Marine részleg egy ilyen hajó segítségével vezesse be a Lexust az életstílus és a szabadidős tevékenységek új területére.

A hat-nyolcszemélyes, mindennapos kirándulásokra szolgáló, két nagy teljesítményű Lexus V8-as motorral hajtott, modern stílusú és könnyen vezethető nyitott jacht megalkotásával a japán Toyota Cityben működő Lexus Formatervezési Központot bízták meg. A tervezőcsapat által készített tanulmányokat 2015 nyarán Tokuo Fukuichi, a Lexus International Co. ügyvezető elnöke és globális formatervezésért felelős vezetője, valamint Shigeki Tomoyama, a Toyota Marine részleg ügyvezetője és Toyota elnök értékelte.

“A Lexus Sport Yacht tanulmány révén kipróbálhattuk, hogyan ültethető át a Lexus formanyelve egy hajóba” – fogalmaz Yoshihiro Sawa, a Lexus International ügyvezető alelnöke. “A Lexus Formatervezési központ számára izgalmas feladatot jelentett ez a projekt. Erőfeszítésük azért is értékes számukra, mert mozgásba hozta a kreatív energiákat, és gondolatainkat a dizájn és az életstílus felé terelte – vagyis olyan területekre, amelyek kívül esnek az autóiparon, ahol már közismert szereplőnek számítunk.”

A kiválasztott tervet 2015-ben tovább finomították a dizájnerek, miközben a Marine részleg szakemberei nekiláttak a szerkezet és a fedélzeti hajózási rendszerek megtervezésének.

A Lexus Sport Yacht tanulmányt Miamiban mutatta be a vállalat, kihangsúlyozva, hogy egyedi projektről van szó, és nem tervezik a hajó gyártását. A hajó elkészítésére a Marine részleg az amerikai Wisconsin államban működő Marquis-Carver Yacht Group of Pulaski céget választotta ki, mivel e vállalatnak komoly tervezési és gyártási kapacitása van, valamint jártas a nagyméretű kompozit szerkezetek kézi munkával történő kivitelezésében.

Címkék: autó lexus miami toyota

Az első GDPR bírság háttere

6 órája

Tavaly nyáron indította a NAIH azt a vizsgálatot, amelynek következtében megszületett az első GDPR bírság Magyarországon.