2014. július 01.

Sportújságírókat díjaztak

Vasárnap volt a Sportújságírók Világnapja, ennek alkalmából focitornát is rendeztek.

Vasárnap volt a Sportújságírók Világnapja, ennek alkalmából focitornát is rendeztek.

Ők kapták a díjakat a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Világnapi ünnepségén vasárnap:

  • Életműdíj: Almási László és László Sándor fotóriporter, Thékes István újságíró
  • Feleki László-díj: Jancsó Kornél (MTI/MTVA), L. Pap István (Nemzeti Sport/MTVA)
  • Világnapi elismerés: Bálint Mátyás (Nemzeti Sport), Mádi József (Délmagyarország), Novák Miklós (Magyar Nemzet), P. Fülöp Gábor (MTVA), Orosz Ferenc (Kapos Televízió), Szőke Viktória (MTVA).

Az MSÚSZ Nívódíj-pályázatának eredményhirdetésére is vasárnap került sor. A díjazottak:

  • Írott sajtó kategóriában nívódíjas lett Kocsis L. Mihály: Gyarmati Dezső-nekrológja és Malonyai Péter: Csak éppen című Esterházy Péter-interjúja. A második díjat Ballai Attila: Építők és rombolók, a harmadikat Csillag Péter: A valóság ezer arca című írása kapta. Elismerő oklevelet vehetett át Szöllősi György és Mravik Gusztáv a FourFourTwo magazinban megjelent, a Puskás-relikviákat feldolgozó sorozatáért.
  • Fotó kategóriában Illyés Tibor (MTI/MTVA) egy-egy képével érdemelte ki az első és második helyet, a harmadik Szirtesi László (Europress) lett.
  • Online kategóriában Pór Károly (NSO) győzött Juha Pál (origo) és Nedelykov Tamás (NSO) előtt.
  • Az elektronikus sajtó kategóriában Fejér Balázsnak, a Lánchíd Rádió sportszerkesztőjének Füzy Andrásról, a Győri Kosárlabda Klub elnökéről, a tavaly, autóbalesetben elhunyt Füzy Ákos edző unokatestvéréről készített portréja bizonyult a legjobbnak. Második Bányász Árpád (Juventus Rádió) Mert futni jó! című riportja, harmadik Kalapos Mihály (MTVA) Arcvonások - Pásztory Dóráról készített anyaga lett. Különdíjat kapott Pecsuvácz Péter (Pecsu Press) televíziós összefoglalója az áprilisi kempo-világbajnokságról.
  • A sportkönyv kategória nívódíját B. Bába Éva, Dénes Tamás és Sándor Mihály munkája, az Amatőrök és álamatőrök (A magyar labdarúgás története ötkötetes sorozat 1. része) című könyv kapta.

Az ünnepség délelőttjén rendezett Hoffer Kupa kispályás labdarúgótornát a Nemzeti Sport egyéni és csapatsport rovatának együttese nyerte.

 

(MTI)

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)