2018. március 26.

Spotify segítségével toboroz a HPS

Az álláshirdetések kommunikációs zajából szerettek volna kitűnni, így született meg a HPS Vibes.

Aki az elmúlt években megfordult valamelyik budapesti reklámügynökségnél, annak nem kell bemutatni, mekkora munkaerőhiány van a piacon. Óriási a kereslet, a kínálat azonban meglehetősen alacsony... és az ügynökségek csak marakodnak egymással a tehetségekért, miközben a legtöbb álláshirdetés – mint a suszter cipője – nélkülöz minden kreativitást - olvasható a közleményben.

„Szerettünk volna „kihallatszani” a megszokott közösségimédiás álláshirdetések keltette kommunikációs zajból, és egy olyan csatornán keresztül kommunikálni az ügynökségi arcoknak, ahol valóban hallgatnak ránk. Így jutottunk el a zenéhez és a Spotify-hoz, ami az egésznapos munkát is beleértve rengeteg ügynökségi munkatársnak végigkíséri a mindennapjait... és így született meg a HPS Vibes” - emelték ki a kampánybejelentőben.

HPSxSpotify

A HPS Vibes a Spotify rendszerében létrehozott lejátszási listák szakértő válogatása, melyeket különböző ügynökség-releváns szituációkhoz ajánlanak a célcsoportnak. Vannak benne ütős, mai meg nem mai slágerek, merítettek a mainstreamből és az undergroundból egyaránt, az igazi poén azonban a rejtett üzenetekben rejlik, melyek a számok címeinek összeolvasásával állnak össze a Vibes hallgatósága számára.

A listákhoz készült hirdetéseket Facebookon, Instagramon és LinkedInen lőtték ki – szigorúan a budapesti ügynökségeknél dolgozó munkatársakra célozva.