2018. március 26.

Spotify segítségével toboroz a HPS

Az álláshirdetések kommunikációs zajából szerettek volna kitűnni, így született meg a HPS Vibes.

Aki az elmúlt években megfordult valamelyik budapesti reklámügynökségnél, annak nem kell bemutatni, mekkora munkaerőhiány van a piacon. Óriási a kereslet, a kínálat azonban meglehetősen alacsony... és az ügynökségek csak marakodnak egymással a tehetségekért, miközben a legtöbb álláshirdetés – mint a suszter cipője – nélkülöz minden kreativitást - olvasható a közleményben.

„Szerettünk volna „kihallatszani” a megszokott közösségimédiás álláshirdetések keltette kommunikációs zajból, és egy olyan csatornán keresztül kommunikálni az ügynökségi arcoknak, ahol valóban hallgatnak ránk. Így jutottunk el a zenéhez és a Spotify-hoz, ami az egésznapos munkát is beleértve rengeteg ügynökségi munkatársnak végigkíséri a mindennapjait... és így született meg a HPS Vibes” - emelték ki a kampánybejelentőben.

HPSxSpotify

A HPS Vibes a Spotify rendszerében létrehozott lejátszási listák szakértő válogatása, melyeket különböző ügynökség-releváns szituációkhoz ajánlanak a célcsoportnak. Vannak benne ütős, mai meg nem mai slágerek, merítettek a mainstreamből és az undergroundból egyaránt, az igazi poén azonban a rejtett üzenetekben rejlik, melyek a számok címeinek összeolvasásával állnak össze a Vibes hallgatósága számára.

A listákhoz készült hirdetéseket Facebookon, Instagramon és LinkedInen lőtték ki – szigorúan a budapesti ügynökségeknél dolgozó munkatársakra célozva.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.