2013. május 02.

Sprint: nincs lefutva?

Hónapokig az amerikai mobiltelefonos piac konszolidációjának első lépéseként emlegették. Most pedig megtörténhet, hogy más veszi meg a szolgáltatót.

Hónapokig az amerikai mobiltelefonos piac konszolidációjának első lépéseként emlegették. Most pedig megtörténhet, hogy más veszi meg a szolgáltatót.

Előkerült ugyanis egy újabb ajánlat, ami jócskán fölé ígér a japán Softbank 20,1 milliárd dolláros javaslatának. A műholdas piacon erős pozíciókkal bíró Dish Network ugyanis bő egynegyedével többet, 25,5 milliárd dollárt kínál a társaságért.

A Sprint Nextel máris jelezte: különbizottságot állít fel, amelynek feladata az lesz, hogy "tekintse át és alaposan értékelje" az ajánlatot, valamint tegye mérlegre a Dish-től pótlólag bekért adatokat.

Szakértők máris azt fejtegetik: az új felvetés elfogadásával nem csupán a két nagy mobilcég - az AT&T és a Verizon - ellenében javítana pozícióin a Dish-Sprint kettős, de alár a Comcast kábelóriást is kellemetlen helyzetbe hozhatnák. Ráadásul – lévén hazai cégek közti fúzióról van szó – az amerikai versenyfelügyelet jóváhagyását is könnyebben megszerezheti az ügylet.

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.